18.03.2011., 11:57
|
|
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Autor wireless_os
Koja je ovo komedija....legenda si fliko! Bas sam sinoc citao temu unazad dooosta stranica... citajuci ono sto si onda napisao i danas sto pises mogu samo reci: poslusaj savjet nekih ljudi ovdje, recimo sraletov zadnji..
Nije da ti ne zelim dobro i to sve, ali ocito je da si se pogubio u tom hobiju. Stani, odmori,pohvataj konce a onda dalje POLAKO..
|
 Nisam se pogubio, al sam požurio oko nekih stvari. Nije da sam po****o, zvučno, al da je to sve moglo bolje proći, moglo je.
Citiraj:
Autor Kristijan_7
Gle, moj savjet bi ti bio da iskoristis drivere koje imas, eventualno neku komponentu sa skretnice, treminale i napravis nove zvucnike, bolje nego da dorađuješ ove. Sama samogradnja nije komplicirana, danas ti svaka firma koja se bavi sa drvom, izreže materijal i rupe za jedinice na mjeru (i onda su obje prednje stranice simetrične  ). Mada je MDF bolji, moj eksperiment sa debljim iveralom je položio test, pa uzmi prednju stranicu od medijapana, a ostale od debljeg iverala u dezenu koji ti se god sviđa. Nekakav dodatni bracing netreba, jer TL tunel svojom unutrašnjom konstrukcijom dosta umiri kutiju. Prednju stranicu daj tapicirati umjetnom kožom, jeftinije je od farbanja. Kutije treba skeksati i dobro poljepiti, treba ti netko tko ima velke stege i kutne stege, što danas više nije nešto što je teško naći poznaniku u garaži. U martićevoj imaš tapetarske vune za ispunu. Kutije nakon montaže jedinica i smještaja skretnice hermetički zatvoriti. Moja preporuka je da ideš na 2.5 radije, jel su daleko konkretniji u bas području. Ako trebaš, pošaljem ti nacrt kutija i skretnica. Ove kutije se mislim ne isplati dalje uređivat, jer se bojim da ćeš uređivat dio po dio, i tako na kraju promjenit i kutije ,pa zašto onda to ne napravit odmah u startu... 
|
Može majstore, sendaj mi na PM. Makar, ne znam zašto bih mijenjao samu shemu i konstrukciju skretnice pošto je prilagođena ovim driverima, no od viška glava ne boli, valjda
Imam na frenda, inače, koji je jako dobar i pedantan stolar, pa ću popričati s njim u vezi novih kutija. Do toga mi nema druge nego dotjerati ovo koliko će ići. Znači, damping, skretnica i ožićenje unutar kutija.
Citiraj:
Autor syss
stoji dosta dobrih preporuka i savjeta koje će slučajni prolaznici pročitati, a možda i poslušati tako da nema smisla brisati takve postove.
|
Slažem se. Uvijek je bilo i bit će ovakvih nadobudnih poput mene. Imam nekih hir u sebi i uvijek sam u svemu i težit ću prema boljem. Jedina stvar je kaj živim iz dana u dan, bez puno razmišljanja nekad. Radim prema instinktu.
Da se razumijemo, sve kaj sam napisao u vezi ovih kutija stoji, što se tiče zvuka daleko su iznad dajmonda, no tu još ima mjesta za napredak. Ponajviše mislim da će tome doprinjeti damping, skretnica nešto sitno, ako i to.

|
|
|