View Single Post
Staro 17.03.2011., 23:25   #34
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Franf Pregled postova
Oprosti ali ovakve mi stvari dignu tlak na 300...
Nit si bio u Krškom, sigurno nisi bio u Fukušimi... a sve ostalo su predrasude...
stvarno misliš da kod nas radi Homer Simpson ili da mi kamenjem udaramo po reaktoru kad nešto zapne?
Ne, nego slušam priče stručnjaka koji nazivaju Krško sigurnijom elektranom od Japanske kako bi se smirila situacija ili panika koju unose ti isti mediji. Ne vjerujem u to. Nisam bio ni u jednoj, ni u drugoj, ovo u Japanu su stvarno ekstremni uvjeti i znam da sami radnici čine najbolje od sebe. Niti sam igdje spominjao da bi Hrvati radili lošiji posao od Japanaca. Znam kako NE elektrane rade, nisam studirao ništa vezano uz to, niti sam dublje upoznat sa tehnologijom, a ti si promašio poantu totalno.

Nisam protiv nuklearnih elektrana u potpunosti, ali vidim da svugdje postoje lobiji i interesi koji će progurat svoje riješenja kao najbolja pod bilo koju cijenu. I to je zabrinjavajuće.

Citiraj:
Ti naravno znaš...
Jel slučajno radiš na Nethr-u...
NHF ali ako nešto ne možeš potkrijepiti činjenicama, onda ni nemoj pričati da te zanima kako su članci pisani...
http://www.nuklearno-drustvo.hr/ - drugi članak.

Citiraj:
Pa šalju jer Japanci sami ne mogu i trebaju pomoć. Možda ima veze s tim što ih je pogodio potres od 9 stupnjeva po Richteru i Tsunami neki dan... i svakodnevno rokaju potresi od oko 5 stupnjeva... ma neeeeeeeeeeeeee

Slali su i na Haiti i u Indoneziju...
Stručnjake usko vezane za područje nuklearnih energije valjda. Imaš na BBC News sve te članke, izjave čelnih ljudi u energetici pa čitaj malo. Ne znam zašto si se našao prozvanim samo zato što radiš u NE.

EDIT: Evo i dobrih vijesti: http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12779512

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 17.03.2011. u 23:34.
tutix je offline   Reply With Quote