View Single Post
Staro 17.03.2011., 14:43   #27
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ma stanje u toj Fukushimi je loše i ide prema najgoremu. Mene samo zanima kako su članci pisani - stručnjaci (lobisti) govore kako neće biti nikakve opasnosti po nas?. Koga boli briga za nas, mi smo ionako daleko. Ali što je sa Japancima, što je s Tokiom? Malo je zabrinjavajuće da uz sve te dodatne zaštitne kontejnmente i napredne backup sustave hlađenja elektrana ovo u Japanu eskalira na ovu mjeru. U Japanu, koja je tehnički vjerojatno toliko uznapredovala od svih zemalja da mi o Krškom možemo pričat što hoćemo ali to sigurno nije na većoj razini sigurnosti. Jasno da se neće dogoditi Černobil ali nešto se događa. Sumnjam da Ameri, Britanci, Europljani su toliko zabrinuti da šalju svoje stručnjake tamo.

Najgore je od svega što mi zasad nemamo alternativu u vidu energije. Imamo fosilna goriva o kojima nitko ne želi ovisiti, imamo alternativne, "obnovljive" oblike energije koji nisu dovoljni jer je implementacija skupa, a dobici mizerni. Možda bi trebali promjenit svijest o energiji prvo, a ne ju ovako rasipati. Najlakše je ubaciti tebleticu urana u vodu pa nek kipi godinu, dvije.
tutix je offline   Reply With Quote