View Single Post
Staro 17.03.2011., 12:43   #26
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Review s drugog foruma
Citiraj:
Ovako stoje svari:

Kupljena u Rijeci u Utorak:

Mob je solidan i brz, malo ga gusi 2.1 ali radi brzo...

Kamera osrednja

Kvaliteta razgovora ok, ali sad tek vidim sto je Nokia...

Malo o OS-u:

Iznenaden sam nedostatkom nekih funkcija kao što je spajanje na ad-hoc wifi mreže(postoji rješenje navodno iako sudeći po ekipi na xdadevelopers nije bas da radi najbolje), te nedostatak tj. nemogućnost spajanja na Cisco VPN koncentratore(jako lose, navodno ce biti riješeno u budućnosti).
Spajanje na Enterprise Wifi mreže koje zahtijevaju .cer certifikate je zasada po mojem iskustvu a i iskustvu nekih kolega nemoguće, import .cer zasada neuspješan.

Sve ovo gore navedeno govori da Android OS nije još spreman za Enterprise segment i OS je još po meni u debeloj beta fazi. Dosada sam bio na Symbianu i tek sada vidim koliko je moćan što se tiče servisa i Enterprise segmenta pošto sve ovo gore je podržano i to već dugo vremena (da su bar obnovili UI i koristili jaci hardver- eh Nokia Nokia)

A sad o uredaju:

Sve 5 osim sljedećeg:

- mobitel se zablokira u sljedećoj situaciji: Upaljen Wifi i mobitel se pusti da ode u sleep, nakon što ode u sleep nakon nekog vremena mobitel se nemože izvući iz sleep moda, ne reagira na unlock tipku kao niti na ostale tipke, jedino rješenje je vadenje baterije. Problem potvrden na xdadevelopers. Opet veliki fail!
- trajanje baterije bi moglo biti i duze...

Sve u svemu i dalje mislim da uredaj vrijedi svake kune ako zanemarimo mogućnost kvara slusalice(za koju vjerujem da ce se pokvariti jer izgleda da je inženjerska pogreška) i da je jedan od best buyeva i da ce se sa 2.2. verzijom riješiti neke stvari kao što je zabloiravanje mob. u slucaju da je wifi upaljen kad mob ode u sleep.

Kako je ovo moj prvi Android mob. moram reći da sam neugodno iznenaden nedostatkom nekih Enterprise mogućnosti Android OS-a u odnosu na "stari" Symbian te očito ipak moćni iOS.

Pozdrav!