View Single Post
Staro 17.03.2011., 10:07   #159
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Hvala svima na odgovorima.

U međuvremenu sam jučer napravio istu stvar kao i prekjučer. Sada odjednom sve radi. Kod prvog podizanja mi se BSOD-alo, kod drugog sam napravio startup repair, rekao mi je da ne može napraviti repair, ponovo sam ga resetirao i odjednom mi je uredno ušao u Windowse. Dobio sam poruku da trebam resetirati Windowse da promjene budu prihvaćene. Miš mi nije radio pa sam ga ištekao i ponovo uštekao, resetirao komp i sada sve radi kao da ništa nije bilo. Svašta...

@cuks/Roy: hvala za preporuku, budem downloadao da imam rezervu za Acronis.

@daxdax: Dobra caka! Vidiš, to mi uopće nije palo na pamet, a znao sam za taj boot manager...

PS. Eh, da, i za one koji se pitaju što znače četiri SSD-a u RAID0. Iskreno, ne puno. Trebao bi mi neki pošteni hardverski RAID kontroler, a ne ICH10R. U AS benchmarku dobivam score 989, što u odnosu na konfiguracije sa jednim i dva SSD je jako malo. HD Tune mi pokazuje read rate oko 600 Mb/s.
U realnom radu, tipa transfer fajlova, loadanje Windowsa, igre...ne osjetim neke velike razlike u odnosu na samo jedan bolji SSD.
Da li se to isplati u odnosu na povećanu osjetljivost polja i gubitak TRIM-a, mislim da ne. Osobno, radije bi jedan veliki SSD nove generacije (tipa Vertex 3 ) na SATA 3 sučelju nego RAID0 sa 4 SSD-a.
Garro je offline   Reply With Quote