View Single Post
Staro 17.03.2011., 00:54   #2
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
MSI P67A-GD80/65/55/53/C43/C45 Info Thread

Moja preporuka buducim vlasnicima 1155 kompova je da se MSI zaobilazi u sirokom luku. Narocito ako imate u planu overclockirat procesore.
Naime, bilo kakva kriva postavka takta memorije, multija, bclk moze dovesti do "infinite loop" problema ili resetiranja ploce do beskonacnosti. Upale se lampice, zavrte se ventovi i nakon par sec. se opet resetira i tako u beskonacnost. Jedini nacin da se to prekine je iskljuciti komp iz struje jer tipke ne pomazu. Sve poznate clear cmos metode ne pomazu. Ne pomaze druga memorija, drugi cpu, iskopcavanje svega zivoga.....
Meni su vec dvije gd55 maticne napravile "samoubojstvo" na isti nacin i nisam jedini. Ima jos ekipa na MSI forumu sa istim problemom, najvise na gd55/65 plocama, bez obzira na reviziju (B2,B3).
MSI kaze da to nije njihov problem, vec da je problem u Intelovom chipsetu, neotkriven i da su maticne od svih proizvodaca podlozne. Ja sam do sad koristio dvije Asusove ploce i jednu Gigabyteovu i obje udu u "Infinite loop" ali je dovoljno iskljuciti komp iz struje na par sec. i ponovo upalit komp ili u najgorem sluceju stisnut clear cmos ili kod Asusa Mem OK tipku koja je jako zgodan feature za overclockere. Dakle, problem postoji i kod drugih proizvodaca ali nije razlog da ploca zbog toga napravi " samoubojstvo" kao sto to radi MSI. Ocito je da je problem u MSIju, pretpostavljam u njihovom biosu.
Msi p67 maticne nisu uopce lose. Dobar odnos ulozeno/dobiveno, performanse su u zlatnoj sredini ali dok se ovo ne sredi najozbijlnije vam preporucam da ih ne kupujete jer bi mogli cesto visit po trgovinama na reklamaciji,

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 17.03.2011. u 01:41.
MAGARAC je offline   Reply With Quote