View Single Post
Staro 16.03.2011., 19:50   #52
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Anphonic Pregled postova
Iako sam ja uvijek za modernizaciju ne vidim zašto bi se ona uvijek tako trebala forsirati. Evo konkretno slučaj kod moje stare na poslu, Celeron 1.4Ghz i 128MB memorije i XP radi super na njemu, a da i ne govorim kak je taj pc cijeli dan u funkciji surfanja i pisanja word/excel dokumenata. Zašto sad tu komplicirati samo da bi se bilo na Visti/7-ici?
Moja 18 godina stara Mac Quadra 650 uredno vrti web server i kodira MP3-ce preko noci. Takodjer, koristi OpenBSD. Zasto sad komplicirati sa Windows 2008 R2, par GHz brzim visejezgrenim procesorom i tonom RAM-a?

Nije poanta u tome sto nesto radi (iako ti apsolutno ne vjerujem da itko na tome surfa po bilo cemu jacem od HTML-a + blagi CSS), nego da i smrdljivi kapitalisti moraju zivjeti od necega.

10 godina stari OS to nije.
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Je, ali tom logikom bi oni onda trebali prestat davat podršku na XP-u za sav njihov softver, npr. Office 2010, MSE i sl., ali to sve radi samo gase IE na XP-u.
Pitanje je vremena.
Citiraj:
Kao da ga nisu mogli podesit i za stari OS.
Vjerojatno jesu. No cemu?

XP@SP3 ce imati support jos 2-3 godine (cini mi se da je support za SP2 "istekao" krajem prosle) i jednostavno nema potrebe za hendlanjem jos jednog mastodonta a la IE na arhaicnom OS-u.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline