Zašto bih probavao sa Girderom, kad smo kod njega instalirali samo dio Terratecovog softvera - samo onaj dio za daljinski (točnije Terratec Remote Control Editor) ? Ostatak, za gledanje televizije (tipa Terratec HomeCinema) nije instaliran.
Ne znam točno koja aplikacija (ako su otvorene 2-3) ima prednost, no jednostavno ima. Fora je u tome što možeš i preko daljinskog paliti programa (točnije njih 10 koje staviš u ovaj izbornik -
http://img138.imageshack.us/i/terratecremote1.jpg/ ). Naravno, možeš ti upravljati sa 100 programa, no osim njih 10, ostale ćeš morati nekako drugačije paliti (tipkovnica, miš etc.).
I sad, recimo da nemaš uopće tipkovnicu i miš. Samo daljinski i upaljene windowse. Stisneš Home tipku, pojaviti se ekran sa 10 aplikacija koje si gore podesio da budu na, nazovimo start listi. Odabereš npr. Foobar2000, kontroliraš ga normalno preko daljinca. Želiš upaliti MediaPortal za pogledat TV. Stisneš Home tipku, opet se pojavi start lista (winamp i dalje svira). Odabereš MediaPortal i time si ugasio Winamp, a pokrenuo MediaPortal i sada njega koristiš.
Kužiš ? Samo preko daljinskog niti ne možeš pokrenuti 2 programa, jer drugi gasi prvi. Tehnički, za HTPC niti ne moraš imati više od 1 programa.
Zato sam i gore napomenuo, kad npr. ti ručno upališ 2, 3 ili 5 programa (ručno mislim mišem na shortcut ili exe fajl što god), samo jedan radi i prima komande od daljinskog. Nema da tebi radi Winamp u pozadini, a da ti šaltaš po petom nekom programu. A nisam niti tražio kako idu prioriteti po aplikacijama. Tako da switchanje između 2-3 aplikacije ne može (u smislu da moš 2-3 aplikacije kontrolirati), ali promjena aplikacije kojom želiš upravljati je moguća (jednu ugasiš, drugu upališ).