View Single Post
Staro 16.03.2011., 11:57   #155
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Windowsi se ne bootaju nakon kloniranja

Bok, ljudi!

Priča ide otprilike ovako: Prije sam imao sistemski disk na dva Intela X25-M od 160 Gb u RAID-u 0. Nedavno sam se uspio dočepati još dva ista takva diska (eBay je zakon ) i rekao sam si, ma idem isprobati kako to izgleda imati RAID 0 na 4 SSD-a.

Sa Acronis True Image 2010 CD-om sam napravio kompletan image sistemskog diska (particija, MBR i System reserved prostora - ukratko sve) koji sam stavio na vanjski disk. Zatim sam prebrisao sa Acronisovim alatom sva 4 diska (Fast metoda - upisivanje nula) i stavio sam na sva 4 diska zadnji Intelov firmware, što je proteklo bez problema.

Napravio sam novo RAID 0 polje od 4 diska koje je uredno prepoznato od sistema i Acronisa. Prebacio sam sa Restore disk opcijom image na RAID polje i tu također nije bilo problema.

Kada sam pokušao upaliti komp, umjesto ekrana "Starting Windows" me dočekalo da se sistem ne može pokrenuti i da stavim instalacijski DVD widowsa i probam sa opcijom "Repair instalation". To sam i učinio, prilikom čega je instaler pronašao problem sa startupom što je "popravio". Kaže, "popravio" jer sada me sekundu nakon što se pojavi "starting Windows" pojavi BSOD i resetira mi se komp.

Pokušao sam sa ponovnom reparacijom, ali mi sada kaže da se instalacija ne može automatski popraviti te vidim u logu da je greška u integritetu sistemskih datoteka.

Mislim, nije mi greda jer i ako imam instalaciju na trećem disku (istinabog klasičnom pa mi je sporo dozlaboga) i svi podaci su backupirani, ali me zanima što još mogu probati da se ne moram zafrkavati sa čistom instalacijom Windowsa.

Hvala na idejama!
Garro je offline   Reply With Quote