View Single Post
Staro 15.03.2011., 15:04   #238
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Bili su i tad mogući. Zašto ne bi? U Pacifičkom su vatrenom prstenu gdje erupcije i potresi velikih magnituda nisu nimalo nepoznati i strana pojava (Krakatoa 1883.)
No mimoišao si ono što sam rekao, a to je tsunami. Da nije bilo tsunamija ne bi bilo ni ovoga što se događa danas sa nuklearkom. Trebalo bi revidirati gradnju NE uz obale oceana i mora u kojima je tsunami izvjestan ili barem naći druge načine kako opskrbiti nuklearku električnom energijom u slučajevima kada električna mreža ispadne i kad se dogodi havarija unutar same elektrane i/ili oko nje.
Da, bili su mogući, čak i vjerojatni, ali ipak nisu bili u projektu obrađeni! A NE je radila.

Što se vala tiče, i on je bio moguć i prije zar ne?
Citiraj:
Potres magnitude 9,2 Richtera na pučini Aceha, sjeverno do Sumatre, izazvao je tsunami 26. prosinca 2004. koji je zahvatio Indijski ocean do istočnih obala Afrike.

Potres je pokrenuo valove visoke do 35 metara koji su doprijeli i po nekoliko kilometara u kopno.
Što je radila IAEA od tada?

Pustimo sad tsunami, pustimo potres, otiđimo npr. u Križevce po meteorit i pitajmo ga je li možda ciljao Krško?

Malo veći meteorit od onog na dobroj putanji može napraviti problem ne 10km uokolo već xxxxxxxxxxx.... km.
Udar na moj džep zbog veće cijene struje mi se čini manji od onog udara u Černobilu.