Ima problem sa Samsungom GalaxyS tj. problem sa updateom 2.2.1.
Jucer navecer updejtam preko KIESa Froyo 2.2 na 2.2.1 i sve prodje fino i relativno brzo za 10ak minuta. Restartam mob i vidim da mi je update "ubio" root ali ajde nema veze nisam koristio nesto previse aplikacija koje zahtjevaju root pa ga ostavim tako. Imenik i palikacije su ostale u telefonu pa sam mu to oprostio i sav sretan oso spavati vidjevsi da je lag jedno 5x manji i skoro da ga i nema

.
Dana sam rootao ponovo i sve proslo OK u 10 sec (SuperOneClickRoot 1.7.x) ali veceras dodjem kuci i skuzim da mi nakon restarta nece vise bootati tj. kad udje u system svaki put se srusi ADW launcher (Force close poruka) i tako u krug = beskonacni loop. Nakon 10 minuta sam nekako uspio "ubit" ADW launcher i deinstalirati ga na brzinu i to je prestalo. ALI 80% aplikacija se sada rushi cim ih pokrenem (cak i najosnovnije kao adobe PDF reader) a imenik je nestao (ponovo sam radio account i sve ispocetka settingse).
Najveci problem sad mi je sto nezeli vise ubaciti imenik preko MyPhoneExplorera WiFi (izbaci OEEX Error code: D0) dok sve ustale funkcije preko MPE rade (snimanje na karticu/telefon, kopiranje fileove/slika.... samo nece imenik. Dok preko KIESa ubaci imenik najnormalnije i cak ako iz MPE exportan u Vcard i importan u samom telefonu preko filea to radi ali ne zeli syncati ni pod razno

.
E sad ovo sa aplikacijama mi nije jasno ali probat cu malo pobrisati neke pa ponovo instalirati ali ovo za imenik me nervira jer sam imao i kalendar i podsjetnik tamo postelan (rodjendani i slicno) a to nisma uspio preko KIESa ubacit nazad pa sad imam samo imenik.
Ima neko neku ideju u cemu bi mogo biti problem ?
Thx