View Single Post
Staro 14.03.2011., 21:16   #439
NemoRS
Premium
Moj komp

NemoRS's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Meni ta kucista Lian-Li nisu ama bas nista posebno.Mala i nikako mi nesjedaju.Preobicna su i nimalo stila barem za moj ukus.

E sad bio sam u Linksu i bacio sam detaljanu inspekciju HAF-X-a. Kuciste je strava, cak se i nedoima ruzno uzivo. Sto se kvalitete tice u odnosu na moj Thermaltek tice vidljiv je ajme superiorniji materijal te sama konstrukcija koja se "ne uvija". Pao sam na dupe kad sam vidjeo te ventove. Pa to su ogromne hladnjace. U odnosu na moje kuciste ima zaista predivnu unutrasnjost i velicinu iako nema nista vise mjesta od mojega. No rijesenja u smislu kabl menagmenta i hladnjaka za grafu te sam pokrov napajanja su izvrsni. Ipak jedna zamjerka ide na one gumene otvore za kablove. Po mom misljenju trebali su staviti malo vise njih narocito s donje strane na kojoj je samo metalni otvor a ne guma. 3 gumena proreza su sa desne strane po visini. Rijesenje za ugradnju diska kojega se lako moze izvaditi mi je fenomenalno. Thermaltek ima i nekih svojih prednosti, recimo pretinac na gornjem dijelu kucista te svi usb ulazi i ostalo se za razliku od Haf-x nalaze na gornjoj strani sto je meni prakticnije. Takodjer sam izgled sjajne plastike i blue led tipke za paljenje mi je ljepsi. Negativnu ocjenu dajem i za crveni vent kod CM-a( volis vise plavo). Pokusat cu u toku veceri uplodat video s mojim kucistem da vidite kako sam ja to rijesio s hrpom plavih ventova kojemu vec ledice ricu te uzasnim kabl menagmentom barem odostraga. Sakrio sam kablove koliko sam mogao ali vidjet cete.
NemoRS je offline   Reply With Quote