Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.03.2011., 21:06   #4946
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Osobno, imam Pioneera A-757 pojacalo i Infinity Reference 31i zvucnike, povezani nekakvim no-name zvucnickim kablovima bez bananica ikakvih...Takodjer i CD i tuner su mi spojeni na pojacalo no-name interkonektima... Kako prodajem to svoje pojacalo, dobio sam za zamjenu za njega 2 monobloka Rotela RB-971 (made in china , da sam to znao, nebi ga niti uzimao) Covjek mi ih je poslao iz Osijeka, ja njemu svog Pioneera. Cim sam pogledao te Rotele, vec mi je smijesno bilo nekako i zelio sam svoje pojacalo nazad. Posto nisam imao pretpojacalo, spojio sam direkt CD na njega istim interkonektom, zvucnici istim kablovima -> zvuk kada sam to upalio bio je nikakav, bijedan, prazan, supalj, bez basa, srednji su nekako izobliceno mi zvucali totalno...lijepo sam to covjeku spakirao i poslao mu nazad. Imam i jedan Toshibin izlaz 30w koji svira 3x bolje nego ti Rotelovi monoblokovi...

Ovim sam htio reci, da osobno tvrdim da su pojacalo i zvucnici na prvom mjestu sto se tice zvuka, a kablovi su po meni nijanse (jako male), nisam imao priliku isprobati nikakve "bolje" interkonekte i zvucnicke kablove, volio bih i cuti tu razliku, pa da se uvjerim u sve te price o ovakvim, onakvim, lijevim i desnim kablovima itd...

@Fliko
Ti slusas sa Rotelom RA-971 ili kojim pojacalom kao izlazom?, te jesi li razmisljao o mozda kojem drugom pojacalu, a ne samo promjeni kablova i zvucnika?
Mejzlik je offline   Reply With Quote