View Single Post
Staro 13.03.2011., 13:42   #775
weedos
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Ranma 1/2 Pregled postova
to stoji, ali ne pada li čitava teorija u vodu ukoliko kalibriraš monitor? koliko sam čuo neki ljudi skinu već postojeći profil sa raznih stranica i zadovoljni su. ukoliko se netko bavi profesionalno to je možda neprihvatljivo, ali takva će osoba platiti kalibriranje ili ima već uređaj. za ostale smrtnike, kako kažeš, mislim da su i profili sasvim ok.

kao što mamutarka reče razlika je tek parsto kuna. da je 1000 kao što je bilo pred pola godine rasprave ne bi vjerojatno ni bilo
To bi bilo odlicno da profili jednako odgavaraju svakome monitoru, ali to nazalos nije slucaj. Prema tome, to je lutrija i pitanje hoce li boje izgledati bolje nakon korištenja tuđeg profila, ili ne.
I ne, teorija ne pada u vodu ako imaš kalibrator.
Citiraj:
Now, there's nothing wrong with wide gamut displays themselves. Having the ability to display more, brighter colors really shouldn't be a bad thing, especially since the sRGB color space is somewhat limited. The problem stems from software support. Windows 7 is incapable of color managing all displayed output, so even if you spend a fortune on an expensive calibrator and create a perfect ICC profile, your Windows desktop, browser, icons, and videos are still going to look uncalibrated.
Meni je ovo dovoljan razlog da zaobidjem wide gamut monitor ukoliko mi nije nužan za posao, ili ukoliko nemam kalibrator (a nemam).
weedos je offline   Reply With Quote