Citiraj:
Autor Ranma 1/2
to stoji, ali ne pada li čitava teorija u vodu ukoliko kalibriraš monitor? koliko sam čuo neki ljudi skinu već postojeći profil sa raznih stranica i zadovoljni su. ukoliko se netko bavi profesionalno to je možda neprihvatljivo, ali takva će osoba platiti kalibriranje ili ima već uređaj. za ostale smrtnike, kako kažeš, mislim da su i profili sasvim ok.
kao što mamutarka reče razlika je tek parsto kuna. da je 1000 kao što je bilo pred pola godine rasprave ne bi vjerojatno ni bilo 
|
To bi bilo odlicno da profili jednako odgavaraju svakome monitoru, ali to nazalos nije slucaj. Prema tome, to je lutrija i pitanje hoce li boje izgledati bolje nakon korištenja tuđeg profila, ili ne.
I ne, teorija ne pada u vodu ako imaš kalibrator.
Citiraj:
Now, there's nothing wrong with wide gamut displays themselves. Having the ability to display more, brighter colors really shouldn't be a bad thing, especially since the sRGB color space is somewhat limited. The problem stems from software support. Windows 7 is incapable of color managing all displayed output, so even if you spend a fortune on an expensive calibrator and create a perfect ICC profile, your Windows desktop, browser, icons, and videos are still going to look uncalibrated.
|
Meni je ovo dovoljan razlog da zaobidjem wide gamut monitor ukoliko mi nije nužan za posao, ili ukoliko nemam kalibrator (a nemam).