Pozdrav,
molio bi pomoć oko memorije.
U konfiguraciji koju možete vidjeti pod -moj komp- mi se pojavio problem zamrzavanja kompa nakon kupovine ove memorije.
Imao sam donedavno 2*2gb PC-6400 OCZ nVidia sli ready kit koji je radio super. CPU je OCan na 4GHz (444 fsb) te RAM ne 888.
CIA i sl. sam isključio.
Sve je radilo super dok nisam uzeo 4*2gb Kingmax 1066.
Ako ostavim sve na def. postavkama biosa, CPU mi radi na 3.0 a RAM se sam postavi na 1066, na tim postavkama mi izbaci bsod pri ulasku u OS. Ako ručno stavim RAM na 800, radi sve super.
Mislio sam da je ram neispravan te krenuo sa testiranjem svake pločice u svakom "utoru". Na kraju je ispalo da je ram u potpunosti ispravan da mi utori 3i4 ne mogu potegnuti memoriju na 1066MHz. Za dva kanala mi treba 1i3 ili 2i4 utor tako da to i nije dobro no s obzirom na to da će mi svi biti popunjeni, mogu ili reklamirati mbo što mi isto ne odgovara ili mogu pronaći nekakvu sredinu na kojoj će raditi stabilno po cijele dane.
Na postavkama:
CPU 442*9 (4GHz), 1.28V
RAM 885, 333MHz@6-6-6-18
komp radi, prolazi memtest i Orthos, Windows expirience normalno pokaže rezultat, Everest nekakvi testovi isto prođu najnormalnije no komp se tu i tamo kada ništa ne radim jednostavno zamrzne. Jednom se isto smrzao prilikom nekakvih pola sata igranja Dirta a sinoć je najnormalnije radio iako sam skoro dva sata igrao CoD4.
Temperature su ok, cpu ne prelazi 50°C, gpu 60°C, u idle su skoro duplo manje.
Prije kupovine rama, nije mi se to niti jednom dogodilo.
Što napraviti? Imaju li kakve detaljnije postavke rama koje bi trebao podesiti? Za ram mi je sve na auto osim latencija i frekvencije