View Single Post
Staro 13.03.2011., 00:51   #29
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Da, pucanje particija je prilično glup pojam i ne znam šta ga uopće koristi, ali gore je rekao da se radi o 'nestajanju' particija, što je već logičnije ali također mislim da je to do korisnika, a ne do samog diska.

Ko zna šta neko trkelja po samom OS-u pa mu se izgube particije, neće ih jedan disk tek tako sakrivat sam od sebe, i još po njegovom, to je malo-malo problem na WD-u, a ja evo prvi puta čujem za taj problem.

Kao što rekoh, to je do korisnika.
Ja mogu analizirati kvalitetu jer imam relativno velik uzorak, istina ne ko recimo links gdje su rekli da su imali samo par hitachi diskova na reklamaciji. Pucanje diskova nestajanje cisto je svejedno ako vise nema particije, a kod WD-a se to najcesce dogada.
Evo ti jos, Raptor seriju je masa data centara povukla iz ponude zbog prevelikog broja kvarova, diskovi crkavaju ko ludi bez obzira na idealne temperaturne uvjete.
A o WD eksternoj seriji sam vec pisao, to je krs da nema veceg, loadanje web interfaca u 30 sekundi je samo slag na kraju.
Jedina stvar gdje WD briljira je RMA support, stvarno su kokretni i mjenjaju diskove jako brzo, imao sam jedan WD 80GB sta su tri puta mjenjali bez problema, bilo je u pitanju klikanje svake dvije sekunde.

Evo imam sad i jedan NAS s 4 WD diska, svakih 6 mjeseci crkne jedan disk, pa eto tako ce ici i dalje dok god su pod garancijom.

Najvise sam problema imao dok nisam to sve izmjenjao s blue serijom, da ne bi bilo da samo meni crkavaju:
http://www.storagereview.com/php/sur...BGYn6&id=0&ph=

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 13.03.2011. u 01:25.
Bono je offline   Reply With Quote