Citiraj:
Autor daxdax
Ovako imao sam i ja jedan raspad RAID polja ali je to bilo sa AMD raidom,ne Intelom.
Intelom mi se to nikada nije dogodilo uz sva moguća rušenja,blue screenove,a raid ostaje nakon clear cmosa,jer BIOS upravlja samo kontrolerom ne i raid poljem. 
|
Vjerojatno je slučaj koji sam gore pisao onda bio iznimka, kao i tvoj primjer gore naveden.
Enivej, sad ozbiljno razmišljam ubost 2 SSD-a od 60 GB, pod uvjetom da je informacija kako je TRIM proradio u RAID-u točna.
Thnx
Citiraj:
Autor daxdax
Evo da odem malo u off topic,ali postoji još jedan lijepi način kako ušparati rad ssd-a ako je sistemski disk.
Za sve one koji imaju barem 8gb rama ili više,jednostavno ugase Virtualnu memoriju i značajno će pasti broj operacija na disku,uz to će performanse sistema drastično porasti. 
|
Zašto jednostavno ne prebaciti Paging File na obični HDD, vjerujem da velika većina korisnika SSD-a ima barem jedan uz SSD? Ili ga ostavit na SSD-u, ali podesit na 200-200 MB size. Tako da Win ne zahebava.
Imam par pitanja za korisnike SSD-a ovdje:
- Koliko vas ga koristi za igranje? Odnosno koliko vas je instaliralo igre na SSD?
- Jel ima netko ovdje tko nije podesio kontroler prije instaliravanja Win na AHCI mode? Koje su posljedice ako se to ne podesi?