Pojedinci su me pogrešno shvatili, ali tu sam ja krivac. Pitao sam gore navedeno jer me čudi u kojem kontekstu se piše o stolariji, jer ako sam shvatio tu stolar treba sastaviti kutije od hajmo reći medijapana i naravno dovesti tu kutiju na završnu izradu, mušterija bira boju, sjaj i još koji par detelja. Nije mi jasno kako je to skuplji dio u samogradnji, samo kantiranje stranica kutija, spajanje te priprema za špricu traže do dva radna sata vremena prosječnom stolaru, naglasak na majstore kojima šubler (pomično mjerilo?) nije stran. Pošto su ravne površine u pitanju, ne vidim nikakve posebne zahtjeve za dobru završnu obradu. Osobno volim dobar zvuk, jedino da napravim vrhunske kutije, a da netko drugi odradi "ostatak".
@Ziiky
Zahvaljujem, ali me više zanimalo koliki novčano (%) ode na stolariju, koliko majstori traže i šta se sve traži od majstora da uradi jer iz svega ovoga možda sam stekao pogrešan dojam, ali stolari dobro prođu. Sad mi još preostaje da dovedem znanje o zvučnicima od nule pa do neke prihvatljive razine pa da se bacim na samogradnju, kutije su dobro jutro poslije
ovoga.
Iako sam životno vezan za drvo i njegovo iskorištavanje u interijerima, mislim da se prevelik naglasak dao na završnu obradu u komentarima pojedinaca, možda je prvobitni vlasnik bio jedan od onih koji ne doživljavaju vizualno svoj gušt kao neki auto entuzijasti koji ne mare za par metara žice što im viri ispred suvozača, sve dok remapirani ECU radi svoj posao bolje od tvorničkog.
Flikoman, uživaj u zvuku, a podariti sjaj tim zvučnicima nije ključni dio i ako bude potrebe, vjerujem da će se ostvariti.