View Single Post
Staro 11.03.2011., 14:23   #2103
daxdax
Premium

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Prema informacijama koje imam, a ovo gore sam napisao iz iskustva kolege s drugog foruma kada mu se komp više nije htio bootat (njegovo znanje oko RAID-a ili OC-a ne mogu niti ne želim komentirat), ako se resetira CMOS postavke biosa se vraćaju na defaultne - samim time i RAID postavke, ili u njegovom slučaju RAID 0.

Osobno nikad nisam sam satavljao RAID polje. Nisam rekao da je nemoguće imat OC i RAID, već samo da postoji bojazan u slučaju resetiranja već spomenutog CMOS-a.

Kako sam nemam prevelikog iskustva s time, bilo bi pametnije da sam prethodni post formulirao kao pitanje. Zato molim da ti sad meni fino objasniš zašto je moja gore tvrdnja netočna.
Ovako imao sam i ja jedan raspad RAID polja ali je to bilo sa AMD raidom,ne Intelom.
Intelom mi se to nikada nije dogodilo uz sva moguća rušenja,blue screenove,a raid ostaje nakon clear cmosa,jer BIOS upravlja samo kontrolerom ne i raid poljem.

Evo da odem malo u off topic,ali postoji još jedan lijepi način kako ušparati rad ssd-a ako je sistemski disk.
Za sve one koji imaju barem 8gb rama ili više,jednostavno ugase Virtualnu memoriju i značajno će pasti broj operacija na disku,uz to će performanse sistema drastično porasti.

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 11.03.2011. u 20:35. Razlog: dp
daxdax je offline