@ tOta
Sto se tice stolarije, sam maretijal te nece puno kostati pa cak i da dades npr Elgradu da ti izreze na mjeru ako ti se ne da s time zafrkavati. Evo ti njihov
cjenik
Neki savjetuju ivericu, ja preferiram mediapan 25mm jer je puno bolji za obradu kad je finiš bojanje ili lakiranje. Kada bih isao na finis furnirom tada bih koristio ivericu.
Ako zelis proci sto jeftinije kabinet sastavis iver vijcima uz drvofix potporu. Zagitas rupe i obradis povrsinu. Tu bi trebao obratiti paznju na git, iako ga proizvodjaci cesto deklariraju da nije hidroskopan, tj. da ne upija sto vrlo cesto bude upravo suprotan slucaj. Pa ga ja uvijek za svaki slucaj tretiram prije nego krenem sa spricanjem da se ne nabusi.
Puno bolja, kvalitetnija, ali i kompliciranjija solucija je uporaba drvenih tipli uz upotrebu busilice ili keksova (sendvic tipli) za sto trebas posebnu pilu tzv. keksericu.
Za tiple ti je dovoljna busilica, granicnik i eventualno drveni sablon da si olaksas zivot kod uzimanja mjera na obadvije strane. Uporaba keks tipli je puno jednostavnije i brza, a spoj je puno bolji i kvalitetniji. Uvjet je naravno kekserica. Postoje butige koje se bave iznajmljivanjem hobi alata pa eto ideje kako jeftino doci do masine ako nemas drugi izvor.
Sto se tice bojanja, pistolj i kompresor su zakon. Alternative su sprej ili pemzl.
Boja se na nacin da pripremljenu povrsinu otprasis i tretiras ju 2-3 i vise puta. Ovisno o odabranom matrijalu poslije svakog boljanja i susenja povrsinu treba osmirglati da poravnas sve neravnine i iverje koje se diglo pogotovo kod prirodnog drveta poslije prve ruke povrsinu treba dobro osmirglati. Jer ako tu kiksas kasnije je teze popraviti.
Eto sve u svemu mozes proci vrlo jeftino, sama izrada ne mora biti komplicirana ako recimo koristis iver vijke. Medjutim ovisno o tvojim zeljama i sposobnostima

te ako zelis da to na nesto lici morati ces zasukati rukave radi obrade coskova i same povrsine.
Mozda bi bilo bolje otvoriti zaseban topic posto je tema preopsirna.
Baci pogled
ovdje tematikom vezan iskljucivo za DIY