View Single Post
Staro 11.03.2011., 12:27   #1
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
Elektrotehnika: LEDice, slaganje, kontrola

pozz svima

za početak, ako sam na krivom podforumu, molim modove da premjeste temu.

osobno nemam apsolutno nikakvog iskustva sa elektronikom i elektrotehnikom: ja sam čisti softveraš
Čisto sebi za dušu, da naučim, htio bih složiti pločicu sa nekoliko LEDica te ih kontrolirati.
dakle: neka pločica, na njoj matrica (kajaznam, 10x10, LEDice su po kunu i pol lol), neki valjda mikrokontroler da ih kontrolira,... kaj još?
Logika mi kaže da trebam nekakvo napanjanje... kak bi to riješio?
Također, vjerujem da trebam i neku memoriju.

Idea je da se pojedine LEDice pale-gase bez mojeg inputa, tak dugo dok su uštekane u struju.

Ajmo redom: pločica na koju bih mountao sve to. ??? (veliki upitnik) kak to izgleda, kak se to uopće zove? kak bih ja to sve sližio? Ako bi trebao raditi svoju tiskanu pločicu pa lemiti, igra odmah pada u vodu, to mi je nekak too much. Tak lud baš nisam.

Kontroler: Na faksu smo nešto malko programirali u assembleru na atmega 128 kontroleru, al u chipoteci ga ne vidim. No vjerujem da je logika slična/ista.

onak, probajte mi molim vas u krato opisati što bi trebalo, a ja ću onda dalje solo googlati. Moj je problem što uopće ne znam što da tražim

hvala unaprijed
shoki

Zadnje izmijenjeno od: shoki. 11.03.2011. u 12:35.
shoki je offline   Reply With Quote