Mene je igra odusevila.
Ukratko, prva dva scenarija sam ponavljao i do 10 puta, kasnije je puno lakse.
Ako mozes, gradi metro, odlicne rute su od centra grada (obicno neki trg) pa u jednu stranu, obicno zeljeznicki kolodvor ili lunapark ili nesto slicno. U samom centru napravis 5-6 stanica, po mogucnosti tramvaj i da ne ide po cesti, vec po trgovima, da ti je prohodnost sta veca. Polazno/zavrsna stanica nek ti bude kraj metroa. Inace, te kratke linije u centru su jako profitabilne, ako vidis da je imas na nekoj stanici i preko 10 ljudi da cekaju, je 1 ili vise buseva/tramvaja puno dok dodje do te stanice, ne boj se uzet jos vozila.
Ne preporucam ti da karte idu u crveno previse, jer time dobijas vise para po osobi, ali sama koristenost tvojih usluga je drasticno manja. Ja obicno drzim ili gornja granica u bijelome ili gornja svijetlo crveno.
Metro kao najbolji izbor, uvijek je dobrodosao. Savjet ti je da, ako nemas para, koristis banku, uzmes neki loan koji ce ti mjesecno biti oko 300-400 za vracat, i dok ti se uhoda metro (donosi oko 1000-1500 mjesecno), to ti se anulira, i jos si u profitu.
Place radnika su isto bitnie, te ih drzi na zelenom smajlicu, jer ako ti kondukteri nisu zadovoljni, nece bit ni previse kazni, a na kaznama se lijepo da zaradit, sigurno oko mjesecni dug banci.
Dakle, metro od sredine prema nekom blizem odredistu, da ti ne bude pre skupo, a opet da nisu jedna do druge stanice. Dakle, recimo dovoljno da ih kad odzumiras ne vidis zajedno na centru ekrana(scrollas u smijeru, i kad ova centralna stanica nestane iz vidokruga, stavis drugu stanicu). Koristi podzemno, jer je jednostavnije, iako skuplje.
Na oba kraja stavis kruznu liniju, jedna po centru, jedna oko druge stanice. Ako ti je nezgodno za tramvaj, stavis buseve, bez problema, i kazem, sve dok imas kapaciteta pola busa da ti negdje konstantno cekaju, ne libi se uzimat novi bus.
Jos nesto. Ne salji jedan bus za drugim, vec pusti da ode barem 2-3 stanice. Raspodjeli ih ravnomjerno. Imaj do 8 stanica na jednoj kruznoj liniji. Tako nisu preguste, preduge, a ni prekratke. Stanice stavljas udaljenosti tako da krug zahvaca sto vise zgrada (kazaliste, bolnica, sveucilista recimo), te da se taman dodire sa prethodnom stanicom.
Ako si oko 0 sa profitom, spusti slobodno odrzavanja stanica na ~20%,a vozila na 40%, pogotovo ako ih imas vise, sto je znacajna usteda.
Dosta sam i ja morao citat, prolazit ispocetka, itd, dok nisam povatao konce.
Veliki savjet, prije svake investicije, pocetka gradnje linije itd.., snimi, jer cesto se desi da metro moras malo drugacije stavit. Po 1 stanici metroa, drzi maximalno 2 linije, te da ista linija ne koristi 2 stanice druge linije.
Eto, nadam se da sam ti pomogao.
Edit:
da dodam. Te linije "bijeli i plavi radnici" od mjesta zivljenja do posla nisu previse profitabilne, osim ako nije brza linija, i vezana uz neki metro.
Fizikalija zivi po stambenim objektima, dok umni radnici (office, hospital..) zive u urbanim djelovima, apartmani itd.. Imas pod INFO (desno id mape), homes (pa oznacis ciljanu grupu) i pokaze ti di tko obitava. Imas isto ispod toga odma working (nesto tako), te mozes vidit di rade. Posao je lako razlucit, ali kuce su "mjesovite" pa moras odredit di je sto vise zuta/zelena boja..