da ne otvaram novu temu
Radi se o kućnom kinu LG lh-t255sd.
Upravljački krug radi. Pri tome mislim na upali se display i mjenjanje opcija ali nema zvuka.
Prije nego nisam ništa mogao morao sam po nekoliko puta paliti gasiti da upali i to je palilo jedno vrijeme no sada više ne.
Inače se pri paljenju čulo da odvrti malo dvd i stane. Tokom paljenja uvjek se čuo slabi pucanj (vjerovatno punjenje kondenzatora).
Sad se isto čuje punjenje ali nema vrtnje dvd i da isto ne reagira na eject. Prvo šta sam posumnjao da fale naponi šta mi je potvrdio instrument.
Skinuo sam poklopeto i malo prešao očima i vidio sam da mi se grijao čip a6251 koji i služi za napajanje pa sam malo popratio da vidim šta se veže još na njega.
I zateknem jedan kondenzator zelene boje 2a103j prema googlu polipropilenski 0.01uF, na njemu se vide neke 2 sitne rupice i jedna malo veća(Na drugima nema ništa od rupica). Pošto sam ja prije morao paliti gasiti da bih proradio zvuk vjerovatno se ovaj kondenzator tako punio a čip a6251 dodatno zagrijavao.
Pa pretpostavljam da bih mogao vrlo lako to popraviti i sam.
Pitanje je gdje mogu takav kondenzator kupiti i jel imao ko iskustva kakvih s ovim kućnim kinom? Savjeti?