View Single Post
Staro 08.03.2011., 00:51   #1495
TommyGun
Registered User
Moj komp

TommyGun's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Intel Core 2 Duo E7200

Već više od godinu dana me prijatelj davi da overclockam procesor koji radi na 2,53 Ghz-a, ajde da udovoljim i sebi i njemu znatiželju malo sam gledao po forumima i naišao na članak gdje je neki tip digao moj procesor na nekih 4,05 Ghz-a (mislim da je bilo 540x7,5), moram priznati da sam potpuno neiskusan u ovom polju jer sam ja uvijek bio teze da ne vrijedi dizati samo procesor - već sam dizao cjelokupni sistem i naravno to nije išlo daleko jer mi memorija ne ide na više od 1120 Ghz-a a da radi stabilno tako da sam se ipak odlućio dizati samo procesor na naćin da sam memoriju skinuo na nekih 667 Mhz-a i onda se igrao sa procesorom do memorijinih 1066 Mhz-a (prilažem slike iz CPU-iz), Memorija mi je OCZ a ploča Asus P5Q Pro, hladnjak na procesoru je Thermaltake BigTyphoon 12cm i graf. Ati Saphire 4870 - 512 Mb...
1. E sad pošto sam neiskusan ne znam dali je bolje ostaviti niži množitelj i dizati sabirnicu ili obrnuto pa molim za objašnjenje, po mogučnosti jednostavnije.
2. Moli iskusne da mi kažu koliki je utjecaj procesora na rad u igrama ako ga clockam za 1 Ghz (ja sam živio u uvjerenju da procesor i nema baš pretjeranu ulogu pošto su grafičke kartice preuzeli veliki dio posla procesora - vjerovatno grešim) ali molim za pojašnjenje...unaprijed hvala.

P.S. ograničio sam množitelj na 9 tako da procesor u punom pogonu radi na 3,57 Ghz-a, na većim brzinama mi se znao smrzavati u radu iako mislim da bi mi sistem trebao dopustiti i veće brzine... i do koje voltaže smijem ići sa procesorom a da ne pretjeram...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Grafika.png‎
Views:	207
Size:	26.6 kB
ID:	11561   Click image for larger version

Name:	Memorija 1.png‎
Views:	210
Size:	26.6 kB
ID:	11562   Click image for larger version

Name:	Memorija_2.png‎
Views:	194