Citiraj:
Autor Pupo
Samo stvar je da vjerojatno nijedno mini-ITX kućište nema predviđeno za više od jednog, eventualno 2 diska i to mala, o 3,5 da ni ne govorim. Izgleda da tko hoće file server u HTPC-u da mora ići na neko mATX kućište u koje se da ugurat više diskova.
Mislim da se kućišta prave po formuli: mini-ITX (Fusion/Atom) + jedan SSD, eventualno DVD/Blu Ray i cigla napajanje.
|
Ipak, slazem se potpuno. Ali kad vec za te novce onda bi isplatilo imati bar 2 diska.
Citiraj:
Autor tor
I ciljam na jedan 2.5" SSD, meni ne treba za KZDB, već zamjena za glavni, u kombinaciji sa serverom u podrumu gdje su mi podaci.
Pupo - da, to je vjerojatna cijena za asus fusion. Em je asus, em je pasivno hlađenje, em je dobro opremljena  Punoooo previše.
|
To je OK. Kad vec imas planirano
Ja sam naprimjer mislio barem 2 diska stavio zbog torrenta i prikazao preko televizora. Ali bas sam sjetio , mozda postoji mogucnost da tokar slozi kaveze pa mozemo uz malo maste naci mjesta. :P
Cijena Asusice boli glava kad vec gledamo u startu i jos zbog memorije so-dimm ddr3 a k tome vec dugo na trzistu pa nije mjenjala cijenu jer nema konkurencije. Zar ne? Ali pricekajmo dok ostali brand proizvozdaci uklope. Npr. danas na trzistu kod nas imamo samo dvije fusion ploce ( Asrock i doticna na testu ) a Gigabyte nema osim vani. Mislim da sada malo brzamo s zakljuccima otprilike. Jedna lasta ne cini proljece.

Ali sasvim uredu nagadati s procjenom otprilike.
@Duke
Nemam nista protiv, ali sto je s onima koju nemaju podrume i tavane? Nece li ih valjda ubiti bar 3-4 diska koju dopusta ploca a k time nemaju nigdje prostora?
Normalno kad mozes strpati vise ali barem jedan kontroler da bi mogao prispajati jos vise diskova. Za takvu plocu mozes sloziti mini server ali za nekog ozbiljnjeg nema tu sta traziti. S normalnom m-atx plocom sa 8 i 20 diskova ( mora pomiriti s vecom potrosnjom, bukom i toplinom ). Budem veceras stavio linkove gdje neki imaju vise od 20Tb ( malo hvatam mini pauzu

)
edit.
npr.
the Dockmaster FS 20000 i ostali
The [H]ard Forum Storage Showoff Thread - Post your 10TB+ systems