View Single Post
Staro 06.03.2011., 16:26   #285
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Evo instalirao sam. Glavobolja
Neke mi stvari nisu jasne, u tomekovom tutorialu piše da ubuntu dolazi samo sa read-only podrškom za NTFS (meni je D: particija NTFS), ali ja sam svejedno uspio obrisati par foldera sa D: particije, kako to ?
Onda neke stvari iz tutoriala ne funkcioniraju na ovom ubuntu-u, npr. stavio sam skriptu za "open terminal here" u onaj folder, međutim kod desnog klika nema opcije scripts, onda vrijeme boot loadera, kada mi otvori menu.lst samo je prazan prozor, onda one skrivene aplikacije (edit menus), stavim kvačice međutim nakon sekunde one opet nestanu, jednostavno ih ne prihvaća. Dalje nisam ni pokušavao jer sam i ovako dovoljno izgubljen.

Pokušavao sam naći rješenje za slijedeći problem no nisam uspio, sa windoza imam folder "favorites" (za staru, tako joj je lakše) i unutra su sortirani linkovi na razne novine, portale, itd.
Toga ima dosta, ekstenzija tih linkova je .url. To u linuxu se ne otvara, ima li kakvo rješenje da to osposobim? Čitao sam o nekim skriptama za nautilus, ali nemam blage kako to izvesti
Također mi .m3u (playliste za winamp) ne otvara, a vidim da winamp ne postoji za Linux. Otvori mi neki alternativni player (Totem movie player) međutim odmah izbaci grešku da "location not found" iako vidim da je učitao sve pjesme korektno u svoju listu :/
Sorry na njuberizmu...
Neo-ST je offline   Reply With Quote