Nabavio sam jedan drugi monitor, nažalost ne LCD, već stari CRT, no poslužio je.
Kad je on bio spojen (VGA izlaz), ovaj se problem nije niti jednom pojavio, ali par puta javio se drugi problem, a kojeg nije nikad bilo na LCD-u. A to je da bi se nakon bootanja Windowsa pojavio samo prazan desktop bez ikona i bez kursora miša!
Još nešto: probao sam i s mijenjanjem DVI ulaza na grafičkoj, ali problem je prisutan kad je kabel bio uštekan u bilo kojem od njih. No, kad kompjuter uđe u to svoje "stanje" (nestane slike) i kad prebacim kabel u drugi DVI ulaz dok kompjuter i dalje radi (što je uvijek slučaj) slika se opet pojavi! Zašto to?
Pokušao sam i preko VGA izlaza na LCD-u (sa VGA-DVI skartom na grafičkoj) i u tom slučaju opet nije bilo glavnog problema, ali se opet događalo da se nakon boota pojavi prazan desktop.
Dok je monitor priključen preko VGA izlaza (bilo CRT, bilo LCD) par puta mi se nakon što restartam kompjuter dogodilo da se pojavi neka obavijest, plava na crnoj pozadini, u trenutku prije samog restarta, i dolje su dvije opcije (dva plava pravokutnika), ali tako kratko traje, da nikako ne uspijem pročitat ni slova. Ne događa se kod svakog restarta i, znači, samo kad je monitor spojen preko VGA.
I još sam nešto primjetio: dok je moniotr spojen preko DVI-a, u Display opcijama pod "Monitor" stoje 2 opcije:
1. LG W2343(Digital)
2. Generic Non-PnP Monitor
3. LG W2343(Digital)
4. Generic Non-PnP Monitor (dakle 2x isto!)
Ovo se također ne pojavi uvijek, nekad je samo jedna opcija: 1. LG W2343(Digital).
Kad je spojen preko VGA, tu je uvijek samo jedna opcija:
1. LG W2343(Analog)
Sve mi je ovo jako čudno...
Eto, pa ako može netko izvući zaključak iz ovih simptoma...