View Single Post
Staro 03.03.2011., 22:13   #815
Ranma 1/2
Anything Goes Martial Art

Ranma 1/2's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor stipe1771 Pregled postova
Po koliko ce se onda okvirno prodavat x6 serija,polovnjaci naravno.
ovisi od osobe koja prodaje. meni nikad nije bilo jasno zašto bi netko išao prodavati par mjeseci star procesor pogotovo neki iz viših serija. 1090T se u dućanu sad može nabaviti po 1400 kn. oduzmi od te cijene 20%, ako je proc korišten par mjeseci i dobiješ cifru oko 1150-1200 kn. ponavljam, sve to ovisi od osobe koja prodaje.

Citiraj:
Autor stipe1771
Ah mislia sam da ce biti malo drasticiniji pad cijena ,ali izgleda da se ne isplati bas cekati.
Sad jos cekam da vidim razlike razlike u performansama.
pa 1400 kn za novi x6 procesor mi se čini kao poštena cijena. hoće li i koliko ta cijena ići dolje kad se na tržištu pojavi BD, vidjet ćemo. može se dogoditi da AMD digne cijenu do neba pa tako i Thubani ostanu na istoj razini. ili se može dogoditi da radi konukrencije Intelu BD bude oko pretpostavljenih 300$ što ga po cijeni stavlja bok uz bok sa i7-2600K (uz pretpostavku boljih performansi) pa bi cijene svih procesora mogle ići još dolje.

da li se isplati čekati ili ne individualno je. osobno sam mišljenja da ukoliko ne ganjaš najnovije procesore i chipsete i nemaš stvarnu potrebu za top performansama kupnja nekog Thubana je dobra investicija za idućih godinu do dvije. nakon toga se ionako mijenja cijela platforma.

inače me vijest da bi BD došao u prodaju tek sredinom lipnja razočarala. znam da je od samog početka release date bio Q2 2011 i najave su išle u smjeru kraja 6. mjeseca ali mi je rano predstavljanje BD-a na CeBitu pobudilo nadu da bi se mogao u prodaji pojaviti i koji mjesec ranije. optimistično sam mislio da bi mogao doći početkom 5. mjeseca, kad i Intel izbacije Z68 ploče. nažalost ništa od toga. razočaran sam tim više što je AMD imao sjajnu priliku kapitalizirati Intelov gaf oko matičnih ploča. na kraju ispada da će BD doći u najkasnijem predviđenom roku, a Intel ploče s novim chipsetom izbaciti puno prije očekivanog.

da se razumije, ne "navijam" ni za koga osim za što bolje konkurenciju i utrku za tržište

pozitivna strana jest što bi AM3+ ploče trebali izaći puno ranije, a kako su kompatibilne sa AM3 procesorima lako se uzme nešto polovno za mjesec dva i onda upikne BD kad izađe.

Ranma 1/2 je offline   Reply With Quote