Citiraj:
Autor D1viry
Uglavnom, slažemo se da se ne slažemo i to je to.
|
Uglavnom su se svi slozili da trkeljas i nemas tri ciste o ovome.
Citiraj:
Nema smisla dalje nabacivati linkove jer sam siguran da velik broj forumaša misli na 1024 kad kaže giga-, tera-, mega- ili kilo-byte.
|
Veliki broj forumasa misli da Bog (ne)postoji. I sto sad?
Citiraj:
U krajnjoj liniji oni koji su pokrenuli industriju software-a za osobna računala, postavili su sustav tako kako jesu. DOS i Windows oduvijek pokazuju kapacitet koristeći 1024, umjesto 1000, za vrijednost prefiksa kilo, giga, mega... To, što proizvođači šaroliko izražavaju kapacitet, nije moj problem.
|
Proizvodjaci izrazavaju kapacitet tocno onako kako pise.
Apstrakcija tog "kapaciteta" na tvom OS-u je iskljucivo *tvoj* problem, kao sto su ti objasnili.
Citiraj:
Zašto bi se uopće prefiksi morali koristiti kao u si sustavu? Taj sustav mjernih jedinica, operativni sustav a i kompletan software koji stoji iza njega su stvar dogovora. Činjenica da se proizvođači opreme ne mogu dogovoriti sa softverašima, isto nije moj problem, a ni vaš. Nema smisla da sad raspravljamo više o tome, kad se ne će ništa promijeniti.
|
Nitko se ne mora "svadjati" oko toga kad je sve fino standardizirano i poznato, bez vela dogmatizma i mistike.
Naravno, kada bi vezerima jos uvijek pisao broj traka i sektora te njihova velicina na disku, tu bi tek nastala tarapana...
Prouci malo ovo ->
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31550
A zanimljiov je da se svake godine redovito javi jedan biserni revolucionar (ili je to sad "fejsbukovac) kao ti; procitaj dno gore danog threada...