View Single Post
Staro 03.03.2011., 15:02   #32
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Franf Pregled postova
Isprike na daljnjem OT-u ali ovakve stvari mi dižu tlak

Jel ti to zajebavas ili?????
pa SI se koristi internacionalno (ono "I" u "SI" je internacionalno) baš zbog toga da nebi došlo do ovakvih stvari...
Da kad ja dođem u Etiopiji po 10g salame da teta u dučanu zna koliko baciti na vagu...
Promašio si poantu moje rečenice. Htio sam naglasiti da je SI sustav stvar dogovora, to jest, nastao dogovorom. Ne koriste ga svi i zato dolazi do zbrke. Još veću zbrku stvara obrazovni sustav koji nas krivo uči, pa tako mene (na primjer), od kada sam prvi put čuo za računalo, uče da je "megabajt" jednak 1024 "kilobajta". Mislim da je jedino rješenje dogovor i na ovom području, jer nema druge. Dok se svi ne dogovore, bit će zbrke.
Meni je osobno zanimljivija činjenica da je izgradnja ISS-a nakratko bila usporena jer su amerikanci krivo isporučili modul i hrpa toga nije odgovarala ostatku stanice. Ova naša rasprava ne će ništa promijeniti, osim možda nekog obrazovati da zna razliku između gibigajta i gigabajta.
Svatko ima svoje mišljenje i pravo na isto, pa tako može odabrati ne koristiti standarde. Očito da je u informatičkom svijetu šou trenutno.
D1viry je offline