Ne znam koliko vas koristi doticni ulaz/izlaz za spajanje monitora ali evo ja ga koristim u sljedecoj kombinaciji, monitor HP ZR22w grafa MSI HD 6850OC Win 7 64bit.
Sve radi ok dok radi monitor, slika za 5+, boje super, kontrast super, ali kad ugasim monitor a ostane mi upaljen komp i npr. igra, dogodi se da se i igra ugasi i vrati me na desktop, oce ponekad i mozilu ugasit, polozaj ikona na desktopu je znao podivljat ali nakon stavljanja drivere za monitor to vise ne radi mislim na dio di zbrca ikone ali oce zbrckat ikone ako ne izadjes iz igre nego pritisnes gum za gasenje dok si u igri, ne bitno da li je reza igre ista ko i reza dektopa.
Ako je upaljen film, a ugasis monitor dok gledas film nestane zvuka a film nastavi dalje ili se cak player skroz ugasi.
Drugi komp mi je isto spojen na doticni monitor ali preko DVI-D prikljucka i grafe Gigabyte GTX 460, u toj kombinaciji nemam ovakve probleme, mos palit gasit monitor bez da se ista od gore navedenih problema pojavi.
Pa pretpostavljam da je problem u DisplayPort-u tj njegovom setapiranje, gledao sam u ATI driverima i ne nalazim nista sta bi mi omogucilo upravljanje ponasanja kompa kad ugasim monitor, mozda nisam vidio ili trazim na krivmom mjestu ??
Uglavnom pomoc bi mi dobro dosla jer je koji put lakse samo ugasit monitor nego cijeli komp, a o tome koliko me zivcira kad mi se redosljed ikona na desktopu zbrcaka ne cu ni pocimat (naso sam zgodi mali programcic koji pamti polozaj ikona, pa ajde ne moram svaki put slagat iz pocetka)