Lijep pozdrav svima.
Trebao bih savjet oko jedne nedoumice koju imam. Trenutno imam konfiguraciju koja je pod "moj komp", složenu u Antecovo "Sonata II" kućište. Kroz neko vrijeme namjeravam složiti novu konfiguraciju baziranu ili na nekom AMD bulldozer (vidjeti ćemo što bude) ili Intel Sandy bridge (vjerojatno nešto poput i5 2500k) procesoru.
Na trenutnoj konfiguraciji imam Scythe ninja hladnjak na procu i accelero twin turbo na 8800GT, te PCI tv karticu. Ovim komponentama je u Sonati II dosta tijesno. Imam OK složene ventove pa su sve komponente dobrih temperatura, ali većinom je teško na ikoje mjesto doprijeti rukom....matična je dolje do dna kućišta, gore možda 1 ili 2 cm od napajanja, naprijed opet mali razmak do krajeva optičkih driveova. 8800GT zajedno sa 6pin PCI-E konektorom na svojem kraju zauzima cijelu dužinu kućišta.
Moje pitanje: savjetujete li da novu konfiguraciju trpam u isto kućište ili da kupim veće? Temeljni razlog za kupnju novog bila bi mi veličina i dostupnost komponenata. U kakva kućišta uopće ekipa sada dominantno slaže novije konfiguracije?