Trebam vaša mišljenja:
Prosle godine krajem 10. mjeseca sam dao Asus laptop u MR Servis u Zagrebu na promjenu kompletnog kućišta pošto "šarke" ekrana više nisu držale ekran na mjestu. Osim tog problema laptop je radio savršeno. Laptopu je garancija davno istekla, dakle za sve sam plaćao.
Nakon nekih 45-60 dana (čekanje dijelova i servis) laptop je bio gotov. Pošto su bili božićni blagdani i sestra (koja je preuzela laptop) ga nije ponijela doma, prošlo je nekih 15tak dana dok nisam preuzeo od nje laptop i probao.
Već prvi dan se pocela gubiti slika na ekranu, kao da kabel od ekrana nije dobro uštekan na matičnu ploču. Ima slike - nema slike, zamrljana slika, itd.
Poslao sam upit sa opisom problema i nakon vise od dva tjedna cekanja i slanja više upita rekli su mi da vratim laptop natrag da vide u cemu je stvar.
Uglavnom, dobijem odgovor da je grafa na ploči neispravna i da treba zamjena matične.
E sad, dozvoljavam da je grafička kartica u medjuvremenu odlučila krepati ali ja sam definitivno dao potpuno ispravan laptop na servis koji je na kraju bio kozmetičke naravi.
Poslao sam im slijedeći mail:
Citiraj:
Autor Matta
Pozdrav !
Čisto informacije radi, laptop je radio savršeno prije prvog servisa,
donosno mijenjanja kućišta. Kako sad odjednom neispravna matična ploča ?
|
Dobio sam slijedeći odgovor:
Citiraj:
Autor MR Servis
Poštovani,
Nažalost na Vašem računalu je neispravna MBO - odnosno integrirani VGA čip jer računalo baca artefakte na eksterni displej i crne na interni displej.
Navedeni kvar nema nikakve veze za zamjenom kućišta.
|
Naravo, ne pada mi na pamet mijenjati matičnu posto sam i ovako bio na vagi da li da mijenjam kućište ili ne. Koje su mi mogućnosti, odnosno imam li ikakvih prava na naknadu ili ne ?
Hvala unaprijed !