Ponašate se kao djeca koja hoće igračke samo za sebe.
Imate 2 tere na raspolaganju (više nego dovoljno mjesečno), a vi kukate za smanjenom brzinom između 18:00-00:00 ako pređete 300 gigi (ili koliko već).
Citiraj:
Autor Thermaltake
EDIT:
1. To nije moj problem šta košta njihov je, ako ju nemogu poboljšat nek ne nude to šta nude.
2. Ni to nije moj problem to je problem firme i tamo ljudi koji se tim bave.
3. Neće bit za infrastrukturu kasnije nego će bit za njihov džep u kojoj ti državi živiš ???
|
1. Ne razumiješ osnove načina funkcioniranja sustava i sada se praviš glup. Ne možeš davati isti bandwith od 00:00-18:00 i pružati "maksimalnu" stabilnu brzinu svima, jer kada nastupi period od 18:00-00:00 kada je najveće zagušenje sustav će ti biti "trom". Glavni krivac čak nije razumna navala ljudi koji dođu sa posla, iz škole etc. već ljudi koji skidaju onih 30 torrenta punom brzinom, svaki dan i u tom periodu. Da bi spriječio da se to dogodi možeš učiniti tri stvari
- Najvećim potrošaćima smanjiti brzinu u periodu kada ti je mreža pod najvećim opterećenjem (ovime dio gube samo najveći potrošaći, a iz prakse se vidi da im svejedno ostaju velika 2 terabjta mjesečno na raspolaganju)
- Najvećim potrošaćima smanjiti maksimalnu količinu podataka mjesečno. (pa pa flat-rate model. Ovime gube apsolutno svi)
- Smanjiti svima maksimalnu brzinu kako bi ona u razdoblju između 00:00-18:00 odgovarala onome što ti cijela infrastruktura može podnijeti od 18:00-00:00. (Ovo je što si ti rekao pod "neka onda ne nude", a time gube svi. Najveći potrošaći, prosječan čovjek, te bnet jer mu infrastruktura zjapi 3/4 vremena).
2. Naravno da to nije tvoj problem, kada ti predstavljaš problem.
3. Živim u državi u kojoj država j**e sve pred sobom ljude. Onda ljudi kao ti umjesto da se iskale prema njoj iskalju svoje na bnet (te time na cijeli community korisnika koji ga koriste) i radiš to isto njima te zbog toga nisi nimalo bolji. Što je prije. Kokoš ili jaje? Da li nam je država takva jer su naši ljudi generalno loši? Ili su ljudi generalno loši postali zato što je država takva?
Ovo nek si svaki pojedinac odgovori za sebe i nije dio direktne rasprave.
Citiraj:
Autor trouble
Je,to bu ti i cigo na raskrižju Vukovatske i Heinzlove rekel: buraz,imaš 5kn? jednog dana kad zaradim,ja ću da dajem svima,pa i tebi ak će da ti treba! Aaaaj Ramo,ramo Ramo druže moj.... 
|
Pričaš gluposti i nisi u pravu. Te reklame nisu tu da privlače ekipu sa PC Eksperta i ostale koji (u prosjeku) skidaju enormne količine podataka naspram regularnog Joea koji če platiti za 8 megabita i možda skinuti 10 gigi (od toga 9 gigi youtube filmića) u tom mjesecu.
Uspješnost ISP-ova se upravo temelji na prosječnom, nezahtjevnom korisniku, jer upravo je taj nezahtjevni korisnikk (većinski) razlog zbog kojeg manjina može haračati praktički do mile volje svaki mjesec.
Ali naravno, bolje je biti dio problema, nego dio rješenja i kukati kao mala djeca kojoj je netko uzeo jednu igračku od 100.
-
Ovaj bnetov zahtjev je apsolutno na mjestu. Pošten je i sa preko 2 tere mjesečno na 8 megabitnoj vezi ne zakida nikoga. Svi koji kukaju zbog toga su razmažena derišta IMO. Ako ja nisam plakao kada sam čekao i do 15 minuta da se spojim poslije 22:00 na CARNet prek modema, ne vidim čemu plakanje za nemogućnosti skidanja 2.5 terabajta mjesečno umjesto neš preko 2.