Meni je seller rekao da je taman onaj vikend prije (čini me se) Valentinova završila nova godina (kineska) i da uopće nisu tjedan dana radili kao ni pošte. On je inače iz Shenzena, a to je metropola odmah do Hong Konga. Uglavnom pošte su nakon toga bile pretrpane paketima pa su čak i u poslovnicama, gdje su ljudi predavali, stajali paketi, nisu se prevažali u neku bazu, što sam zaključio i sam jer mi je dao tracking number za koji punih 10 dana nije bilo informacije. Prije 2 dana je pisalo da je zaprimljen 19.2. (znači 6 dana im je trebalo da ga proknjiže), a evo danas piše da je poslan, odnosno napustio HK. Rješavali su starije pošiljke i to je to.
A opet, nisu baš svi iz Hong Konga (kod kojih piše), nego eto kao i moj iz Kine službeno, ali je pored Hong Konga tak da taj isti paket opet mora do Hong Konga (ili se šalje iz kakvog skladiša u Hong Kongu) do mjesta gdje se trpa na avion, a tu sigurno ima i prioriteta, a promet je hvala Bogu velik.
Kod nas recimo u nekim selima poštar ide svakih 2-3 dana, vjerujem da je tak i na otocima.
Za našu novu godinu vjerujem da nije takva zbrka, ali kod nas su pak vremenske neprilike zadnjih 2-3 godine u to vrijeme, a neki ljudi odlaze i na godišnji.