View Single Post
Staro 01.03.2011., 05:05   #1344
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Za švicarca ne znam ništa.
Ali samojed će mi biti slijedeći pas kojeg ću imati, to je odlučeno ima već par godina.
Inače su prilično zahtjevni psi, traže dosta pažnje, šetanja, iščešljavanja itd., dok oni pružaju manje - prilično tvrdoglavi psi, svojevoljni, jako teški za dresuru, ali to je zato što su strašno inteligentni, samo je priroda te pasmine takva da budu svojeglavi, pa slušaju kada oni misle da je to u redu, vlasnika poštuju, djecu vole, i da ne zaboravimo, vizualno prekrasni.
Znam puno o njima jer jako dobar prijatelj ima godinama jednog, i toliko su zavolili tu tvrdoglavu bijelu pahuljicu (nije baš pahuljica nego pahuljetina) da su prije godinu dana nabavili još jednog i sad imaju dva. Da viš muke kad ih njegova stara vodi u jutarnju šetnju, svaki vuče na svoju stranu i poslušaju tek kad stvarno vide da joj je prekipilo galamit.
Dakle ako si strpljiv (jaaaako) za duuuge lekcije podučavanja i ako imaš vremena za svakodnevne duge jutarnje i večernje šetnje i istrčavanja, kupuj, ako nemaš to dvoje uvjeta - nemoj - jer ćeš onda od lijepe bijele pahuljice dobit razdražljivo neposlušno bijelo zlo, što ne priliči toj pasmini, ali to neodgovorni ljudi naprave od njih.
LP
Hvala

Nisam znao te "sitnice". Dugo nisam imao psa, cca 15ak god, a onda je to bila crna labradorica s kojom sma se samo igrao po dvorištu, netko drugi se šetao s njom
Voliim misliti kako bih imao vremena za sve to, ali vjerojatno ne bih. S druge strane, svaki pas traži vremena i dresiranja po doma, ali očito smaojed traži malo više. Što se tiče tvrdoglavosti, tu bi si barem pasali.
Eh da, zbilja jesu prekrasni.

Zna itko neke info o švicarskom ovčaru?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote