View Single Post
Staro 28.02.2011., 18:28   #173
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Evo da upadnem u ovu temu, recimo da niš ne znam. Po nekoj inerciji preferiram Intel platforme u odnosu na AMD, na osnovi nekih prošlih vremena i iskustava sa nForce2/3/4 chipsetima.
S druge strane me nervira kad mi se nešto na silu gura a to mi ne treba ili neću koristiti.
Mislim na "aktualne" i3/5/7 procesore koji većina ima integriranu grafiku (lako je naći listu, rijetki nemaju). O igrokazima sa ležištima / podnožjima da ne govorim.
Da ta grafika radi "kako treba" onda bi bio plus, al znamo da "to nije to" i za iole normalne karakteristike treba "normalna" ATI / nVidia grafa.
Za mesarsku žuntu ti procesori su pristojno skuplji u odnosu na stariju Exxx / Qxxx LGA775 seriju.

Kod 775 "platforme" postavlja se pitanje razlika između P35 - P43 - P45 chipseta kao i DDR2 - DDR3.
Kolika je razlika među ovim primjerima:
1 - P35 - FSB 1066 - DDR2 1066 - E7500 ili Q6600
2 - P43 - FSB 1333 - DDR3 1333 - E6850 ili Q8400

Za primjetit je (stekao sam takav dojam) da su teže dobavljivi ovi novije verzije cpu sa FSB 1333.
Nije nevažan br. cpu glava ali za sada zanemarimo tu razliku.

Ako netko ima (ili je imao priliku usporedit) ASUS P5P43TD PRO ili neka Gigabyte P43 (po Nabavi nema ih puno dovavljivo) mobo + 2. primjer,
da kaže iskustva i usporedbe prema nekoj ASUS P5Q ili sl., dakle 1. primjer.

Očekujem i razumijem komentar šta će ti platforma (775) koja se pomalo napušta.
Osim gore navedenog (još uvijek) nije mala razlika u nofčićima između "nove" i "stare" platforme, ugrubo 500 Kn ako ne i više.

Unapred hvala za komentare, prijedloge, konfig. primjere.

Nikky
Nikky je offline