View Single Post
Staro 28.02.2011., 13:12   #70
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Ne bih se baš složio... Jedini usisni vent je pozicioniran na donjem dijelu kućišta i ako se stavi kakva high end grafa unutra zrak jednostavno ne dolazi do procesora, a i ovo malo kaj dolazi do grafe je premalo = pećnica. Ozbiljniji OC zaboravi. S druge strane, tko uzima to kućište ima i za vodeno.

Natrag na 600T.

Slažem se s ovim za plexi stranicu, ali IMO meni to ne smeta. Po želji si sam izrežem plexi kod frenda koji ima opremu itd. Fali mi jedino prorez za bočni vent - ali ni to ne smatram nekom boljkom.

Reci frendu da to pofotka malo kad stigne kućište, kakve su mu temperature i ostalo.

@ Sn4k3: Kaj se tiče ventilatora - 2/3 koja si stavio su debljine 30mm, tako da ako ideš mijenjat prednji usisni vent nećeš ga moć montirat odnosno bit ćeš prisiljen pomaknut HDD bay u donju centralnu poziciju u kućištu. Razlog tome je činjenica kako su ova 200mm venta koja dolaze s kućištem debljine 20mm - pa to suzuje izbor.

Ako bi već išao mijenjati usisni ventilator (gdje mi ne gine micanje HDD bay-a), ili ventilatore općenito - dole na usis išao bi mi jedan SST-AP181 Air Penetrator od 180mm da fino puše po grafi, na ostale pozicije (2 na krov i jedan straga) 120mm Noctua NF-P12 ventilatori sa visokim statičkim tlakom koji je bitan kod ispuhivanja.

Samo kaj su te Noctue skupe ko sam vrag, ali barem dolaze s 6 godina garancijom što uopće nije loše - ili sad iskeširat toliko ili u istom vremenskom periodu 50% više kada za ~4 godine drugi ventovi počnu rikavat... Sve u svemu dodatna investicija od preko 500 kn za dobre ventove.

No so su sve planovi itd. - treba vidjet kako se kućište ponaša po defaultu. Prema onome što sam čitao, nije uopće loše. Nije definitivno najbolje zračno hlađeno kućište, ali možda nema uopće potrebe za mijenjanjem ventilatora...
T}{OR je offline   Reply With Quote