@ Nikol@Grozni
Aluminij je debljine 2 mm, ne planiram raditi kostur jer ce kuciste biti jako cvrsto i sa profilima (testirano), klasicni mehanizam ne dolazi u obzir jer nemam stancu za lim tako da ne mogu ni napraviti nista slicno, ovo sto je u linku mi i je u biti i najrealnija opcija, jer mi nije cilj to kuciste otvarati svaki dan, tako da 4 vide to mogu drzati za stalno. Usis je planiran nekako da ide sa dna kucista da se poklopi sa ispuhom na vrhu, da se napravi lijepi propuh.
@ lkw_pkw
2 m2 aluminija su oko 300kn (ja ga dobio za 200), 6 m profila me kosta oko 80 kn, prijatelj mi radi svijetlece reklame tako da materijal dobijam relativno jeftino, vide i matice su prakticki zabadava, za sve ostalo Ebay, imam jedno staro napajanje od 350 W koje takodjer mislim uvaliti pa da mi bude samo za rasvjetu i ventove, biti ce mjesta za 2 napajanja. Vec imam dosta materijala i kuci tako da ovo ne bi smilo biti neko financijski zahtjevno kuciste. Moja je racunica skupa sa bojom ova gradnja ne bi smjela kostati vise od 500 kn. A sto se tice alata, nemam jedino velike masine za obradu metala (tokarski stroj, stanca za metal.....) sve ostalo (dremel, aku busilica, kutna brusilica, bušilica, stupna bušilica, cirkular......sve to imam + jedan mali kamion rucnog alata

).