View Single Post
Staro 27.02.2011., 23:43   #1
LovreST
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
Kuciste "from scratch"

Poštovani puče

U nedostatku sredstava za CM Cosmos , a svakako želim imati više prostora u kućištu odlučio sam raditi svoje kućište od nule

E sad, proračunima, mjerama, guglanjem i ostalim stvarima definirao sam nekoliko parametara, nazovimo ih smjernicama koje se mogu i mijenjati.

nekoliko stvari koje su mi svakako bitne to je prostor u kućištu za kabele tj. širina kućišta da ih mogu sakriti, ali krenimo redom sa nekim malim zahtjevima od tog kućišta:

*nekakav cilj je clean look
*biti će bojano u mat crnu boju i raditi ću kombinaciju sa plavim LED-cama (moj izbor jer mi je draga boja)
*bočna stranica će biti otvorena, pleksi će biti odvojen sa distancerima od stranice
*kućište će mi biti šire za nekih 4 cm od mog trenutnog (A+ monolith) zbog kabela, uz to će biti i nekih 5 cm više i 5 cm duže (230x550x500 cm)
*svakako će imati ispuh na vrhu od 4 kom 80mm-ih ventova sa mrežicom
*materijal od kojeg se izradjuje je aluminij i aluminijski profili
*nema varenja, sve će se učvrstiti vidama i ukrasnim maticama
*stražnja strana sa konektorima i utorima će (99%) biti preuzeta od nekog starijeg kućišta (samo onaj dio gdje su bracketi za kartice i izrezi konektora) jer je to previse pipav i dugotrajan posao, a neću dobiti bolje rezultate

Stavke koje nisam još riješio su:

*način na koji će se otvarati bočna stranica, dakle sami mehanizam
*dvojim se dali da prednju stranu sakrijem sa nekim vratima ili da ga ostavim ovako kako je
*da li staviti kola ili nogice

Slika trenutno nemam jer je tek aluminij izrezan i još niti jedna rupa nije izbušena, čim bude neki vidljivi rezultat odmah stavljam. Sigurno ću postaviti još gomilu pitanja kako, što, gdje i zašto pa da podijelite svoja iskustva samnom.

Hvala
LovreST je offline   Reply With Quote