Glasnoća ventova i prekomjerno grijanje na referentnim modelima ATI 69xx, NVIDIA 460, 470, 480, 570, 580 kartica me i navelo da uzmem nereferentnu 460GTX sa twin frozr hladenjem.
Imao sam prije ove HD5850 pa zatim 260GTX i ova sadašnja za njih je drugi svijet u pogledu buke i temperature.
Jopis je spomenuo da je i twin frozr glasna, to je istina kada radi na svom maximumu od 80% ta dva venta se dobro cuju.
No sa jednostavnim podesavanjem venta u MSI afterburneru cak i kada podignem malo voltazu GPU-a te ga naklokam do nekakvih 920 Mhz GPU grafa ne prelazi 70C s tim da je vent na oko 60% i tada stvarno nije glasna tj. jace cujem vent od proca recimo u Battlefieldu 2.
Recimo ako ne dizem voltazu GPU-a na 870 MHz grafa ne prelazi nekih 52% okretaja ventilatora i tada se stvarno moram naprezati da je cujem dok igram neku igru.
Kada to usporedim sa jednom HD5850 koja slovi kao "hladna" grafa razlika je nebo i zemlja. Zato i mislim da ce i moja slijedeca grafa imati twin frozr hladjenje jer sam jednostavno odusevljen sa istim.