View Single Post
Staro 27.02.2011., 00:49   #2041
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Vjerojatno si potrefio takav primjerak. Možda to tvoje napajanje koje je tebi tiho drugome pili živce cvrčanjem, dok recimo ovaj tvoj X400 tebe ubija u mozak za razliku od mog primjerka koji je bio posve nečujan.

I nisam rekao da je to normalno ponašanje nego da je kod svih el uređaja masovne prozvodnje normalno za očekivat da se različito ponašaju. Ne možeš sada reči da u životu nikad ali baš nikad nisi čuo da nekom zuji ploča, grafa, napajanje, pojačalo,...
Kad kupuješ ploču, grafu ili napajanje normalno da nećeš očekivat da će zujat ali ta mogućnost uvijek postoji. Kao što sam naveo u nekim svojim primjerima kod napajanja.

Pa ne rade ih ručno niti ih provjeravaju na taj način na koji si ti zamislio. Jer da je tako onda to napajanje ne bi koštalo 800 kuna već 8000 kuna.

Kao što sam ti već rekao, googlaj koje god želiš napajanje i vidjet ćeš da postoji mogučnost cviljenja, cvrkutanja, zavijanja, zujanja. Nitko ali ama baš nitko ti ne može sa sigurnošću tvrdit da napajanje koje ćeš kupit neće zavijat. Osim ako ne uzimaš rabljeno pa se zna kako se ponaša ali i tada postoji mogućnost da će se uz tvoju konfiguraciju ponašat drugačije.

Evo što i na SPCR-u kažu

Googlaj recimo Enermax 87+ seriju koja je mrtvo tiha i nevjerojatno skupa pa ćeš vidjet da postoje modeli koji zavijaju.

Evo recimo i što SPCR preporuča od tihih napajanja
http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
ok, ajmo ovako onda reći ... da li si ti čuo za bilo koji proizvod napravljen od strane ljudske ruke koji ima 0% kvarova/neispravnih primjeraka ili da nije crknuo u garantnom roku? Samo jedan primjer?

Ako hoćeš da idemo nabrajati .. ajmo onda ... ljudima su Corsairovi modeli AX1200 zvučali kao kutija šarafa bačenih u vešmašinu (a napajanje se općenito smatra jednim od najboljih trenutno dostupnih na tržištu -uz premium cijenu od 2000 kn) ... ili recimo jedan Antec TPQ 1200 OC Edition koji je u serijama počeo crkavati (cijena vani - 400$, znači kod nas 400 eura) ... ili recimo jedan model Silverstone Stridera 1200 koji se gasio sam od sebe (također cijene preko 300$ - vani).

Da se ovo ne događa ne bi bila potrebna garancija proizvođača uopće i nitko se ne bi na ništa žalio

Pa baš i ne

Vjerovao bih ti da si recimo upalio samo napajanje putem zelene i crne žice(na 24-pin konektoru) bez ičega spojenog na njega ... ali to naravno ne znači da sam savršeno uvjeren da se ne radi o napajanju.

Jednostavno me iskustvo naučilo da ne vjerujem niti svojim ušima, a kamoli tuđim

Ja ovdje čujem nekakvo cvrčanje, ali uzrok sa snimke ne "vidim" ... jer je upaljena cijela konfiguracija.

Danas sam posegnio za krivim daljinskim i upalio krivi projektor. Mrzim kad mi se to desi.
Bilo bi bolje da ovaj odgovor kuckam drugi dan kad budem bolje volje. Ali vrag mi neda mira pa ...

Mislim da ima doslovno NULA posto šanse da ikad više kupim skuplje napajanje.

Šta se tiče onog "sreča & zajebani primjerak"
Zaista mi nije problem shvatit da sam naletio na jedan loši primjerak...
dva loša primjerka su malo teže za shvatit ali ne i nemoguče ...
Ali 3 'loša' primjerka!!!!!

Uglavnom ,kako mi je bio puk ku*ac X-400 , na kraju sam uzeo x-560.

Pošto taj model u biti ne radi ništa drugačije od x-400 , razni 'elektronički zvukovi' su očito odlika dizajna ili kvalitete djelova pa nebi bilo smisla ni da vršim selekciju od cijelog skladišta tih napajanja.

Na tržište izbaciti ovako nešto usmjereno na publiku koja cilja na bešumno / tišinu?
Ma poserem se ja na kvalitetu izrade X serije i poserem se na marketing.
A svršavanje na X seriju i te posebne ventove s specijalnim ležajima koji se navodno ne čuju , to ostavljam gluhima te onima koji ih nisu kupili i fanbojsima.

Šta se tiče onih koji imaju ta napajanja pa su im nečujna, ne znam što da kažem osim "okušajte se na lotu"

Drugi put kad budem kupovao napajanje , uzet ču neko smeče pa mi neče nimalo smetat zašto nisam dobio ono što bi se očekivalo (zato jer če to bit jeftino smeče)