Citiraj:
Autor Dizel
Koliko sam ja skužio lika koji je imao Illuminated i K800 sada, K800 nije ni sluga Illuminated tipkovnici...
|
Hmmm ... jesi probao K800?
U zadnjih mjesec dana posjedovao sam i jos uvijek posjedujem Logitech K800, Illuminated i diNOVO for notebook. Sve tri su nove novcate "ispod čekica".
Sve imaju
PerfectStroke™ key system tehnologiju - plitki hod tipki jedino sto diNOVO nije svjetleca.
Ali diNOVO definitivno pruza najbolji osjecaj pod prstima, otporom tipki i ipak nesto plicim hodom naspram K800 i Illuminated najvise mi odgovara. Mozda i zato sto diNOVO nesto duze koristim pa sam se navukao na taj feeling. Bez obzira diNOVO-u bi dao tu malu prednost. Iza nje uz bok odmah bi stavio K800 samo zato sto je zeru tvrđa. Illuminated mi nekako djeluje najlosije. Kad tipkam po Illuminated tipkovnici imam osjecaj da su tipke razjebane, zvuce poput dječje zvecke

Najdonja kolona tipki je blago podignuta naspram ostalih kao kod diNOVO sto je za obje mali minus. Osvjetljenje kod illuminated nije jednolicno kao kod K800. Kod moje Illuminated tipkovnice postoje blaga zatamnjenja uz desno slovno podrucje. Nista strasno, ali primjetno je. Sve tri tipkuse imaju tipicno standardan polozaj, raspored i oblik svih tipki. Enter je standardno veliki, caps lock, shift, ctrl , home, end podrucja su standardna kakva trebaju biti na standardnim pozicijama.
Sve su to zbilja sitnice i trazenje "dlake u jajetu" jer sve tri tipkuse su po mom vrhunske, elegantne i svaka je lijepa na svoj nacin.
Ipak cu se do daljnjeg zadrzati na K800

a ostalo ide u prodaju.