View Single Post
Staro 26.02.2011., 00:29   #759
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Sta cec ti izbornik Videos, njega ugasiš, a aktiviras Movies i TV show

Ugasi library prikaz preko Left edge context menija meni na lijevoj ivici ekrana

Da se to rijesiti puno elegantnije, ucinak je isti i bolji, a i dalje zadrzavas library prikaz.
Moze se tu nabaciti par malih tipova, mada si vjerovatno i sam nasao neke od njih!
Mozes i dalje uzivati u izgledu izbornika i dr. ljepotama koje pruzaju Librarys, a znacajno ces ubrzati pretragu
Ne znam sta koristis daljinski ili tipkovnicu?
Ako koristis tipovnicu, filmove slazes po abecedi, stiskom na odredjenu tipku/slovo XBMC skace na prvi film pod tim slovom.
Ako koristis daljinac postoji SMStap pa se numeriki dio ponasa kao tipkovnica mobitela. Po njoj tada mozes brzinski tapirati pocetno slovo filma, a xbmc automatski skace na prvi koji je pod tim slovom. Prolistaj malo unazad, postavljao sam ga vec.
Ali najzgodnija solucija po mome je da, kao sto sam gore rekao, ugasi video prikaz i aktiviraj film i tv show izbornike. Zatim si dodas podizbornike u glavni izbornik za prikaz po mapama. Takodjer u podizbornik si mozes dodati recently added pa ce ti XBMC ulaskom u taj menu posloziti sav materijal kronoloski.
Ti podizbornici su jako zgođušni, lako im se pristupa (klikom udesno) a moguce ih je podesiti da sluze svrsi, olaksaju pretragu i ubrzaju rad.
Malo sam sad natrpao svega navrat/nanos, nisam kod kucee da ti poslikam kako se pretrage mogu namjestiti vrlo ucinkovito.
S njima ces dobiti upravo ono sto ti trazis, ali neces biti primoran da ISKLJUCIS LIBRARY prikaz.
Preko glavnog menija i podizbornika "datoteke" ulazis direktno u mape filmova (za to si trazio objasnjenje)
Preko glavnog menija i izbornika "recently added" ulazis u kronoloski prikaz kad zelis odmah pregledati ono sto si nedavno dodao. I dalje su ti aktivne Librarys pa imas sadrzaj, slike i dr.

Nabacim slike kasnije ...

EDIT:
U postavkama skina aktiviras podmeni/datoteke. Kade iz glavnog menija udjes u taj meni datoteke, u njemu dodaj source-a koliko ti srce zeli.(slika1)
... ja sam tu postavio datotecni prikaz za filmove i serije sa 2 diska te meni par bitnih foldera.(slika2) U podizbornike si mozes dodati i stream sadrzaje,
a mozes sloziti da sam folder bude podmeni, kao kod mene crtani film, dokumentarni film i domaći film
Recently added menijem pozivas Library prikaz poredan kornoloskim redom sto je korisno kod pregleda nedavno dodanog sadrzaja (slika3)

Info i sadrzaji u datotecnom prikazu su sturi. (slika1) Na glavnom ekranu neces imati nista osim imena fajla, ali pozivanjem Info menija dobije se kompletan sadrzaj i ostale informacije (slika2)

Sve se ovo odnosi i za meni TV serije i glazba. S time da u meniju tv serija ne mozes kreirati podmeni datoteke. Sto je i razumljivo jer nema nikakve svrhe.(slika1)
Kod glazbe takodjer mozes napraviti da ti sam folder bude meni unutar podmenija. Kod mene Koncerti i Spotovi (slika2)

To bi bilo to. Znaci kad zelis listati movie librarys udjes direktno u meni filmova. Ako zelis onaj prikaz datoteka za koji si napravio upit, otvoris si jednostavno podmeni klikom u desno i udjes u podizbornik datoteke, a ako zelis gledati nesto sto si nedavno dodao, da ga ne trazis u hrpetini filmova ili serija jednostavno odes preko podizbornika recently added na kronoloski prikaz p od tamo ga pokrenes. Logicno da ce biti medju prvima na listi.

okeee....

Pošto je draga šef za rukovanje daljimcem /XBMCom , nije baš da baratam stručnom terminologijom ali evo da probam

U glavnom izborniku je: Videos , Movies te TV Shows (koristi se transparency / draga kaže da to izgleda najbolje)

E sad , ako sam dobro pohvatao , ulaskom u 'Videos' se dolazi na isto mjesto kao što se dolazi preko "Movies + klik udesno" pa nekako ne vidim smisla u odstranjivanju toga iz glavnog menia / izbornika.

Iako su dva glavna izbornika (Movies & TV Shows) puno ljepša za vidjet , za 'Movies' ne mogu nikako reči da je praktičan jer sadrži sve filmove , iz svih mapa što se dodaju kao source.
Dok je na jednu stranu fenomenalno i praktično imat sve na jednom mjestu ,zbog istog je je daleko od korisnog za novonapravljene sigurnosne kopije svojih blurejeva
Kao što sam rekao prije , uz masu filmova po par diskova to je jedna ogromna zbrka kojoj nema kraja ...dok se sve to prevrti , ona na zna šta bi gledala a ja još manje...a ako se netko sjeti što bi se moglo gledat, to pronači je posebni podhvat

Stvari prije XBMCa su bile jednostavne.
Disk s hrpom filmova rasporedenim po par mapa kao npr.: dobri , lošiji , ne gledat , novi ....a situacija (raspored) se stalno mijenja...zbog čega mi se ne čini korisnim "nedavno dodano"

Pa me zanima, jeli moguče imati tako nešto u XBMCu ALI uz isti izgled , baratanje filmovima kao u izborniku Movies?
U tom izborniku je 'listanje po videoteci' prava milina (slika iz filma + kover te radnja ,ocjena....) za razliku od listanja po videoteci kad se ide po mapama.

inače, palo mi je na pamet u Videos imati samo jednu mapu kao source te joj pristupati putem Movies zbog čega sam i pitao ono prvo pitanje.
Ne znam način kako da maknem 10ak foldera koje sam dodao

btw, kako dobiti supergirl pozadinu u glavnom meniu?
U biti , kad bolje promislim ,bolje da to ne stavljam