Citiraj:
Autor Visage
Kod nas, uz spomenutu preporuku pregleda, ili vani u susjedstvu, ili u jednako opremljenom centru/ducanu.
|
Da, samo kod nas nije bas uvijek moguce napraviti tu provjeru prije kupnje nazalost. Vec sam pisao kako su me u Linksu lagano otkantali i nisam vise bio zanimljiv kao kupac kad sam pitao moze li se monitor upaliti...
Citiraj:
Autor Visage
Proizvodjac proizvodi u zadanim specifikacijama, uz poznate nesavrsenosti uopce prozvodnje LCD-a kao takvog. Skuplja selekcija kosta, a njoj nije mjesto u masovnom izbacivanju na tisuce i tisuce monitora tjedno. Neke stvari su se popravile a neke unazadile u procesu. Ali kolicina potraznje svakako ne pomaze u segmentu koji cijenom mora biti super atraktivan.
|
U pravu si naravno da skuplja selekcija kosta, ali uzmimo za primjer Dell U2410. Meni je recimo neshvatljivo da takav monitor moze imati tako cest i izrazen tint problem a s cijenom od 4000kn je daleko od super atraktivnog kad se uzme u obzir da se U2311H moze dobiti za, koliko, 1700kn? Svaki kojeg sam vidio je bio uzasan u odnosu na HP, a samog HPa sam vec 2 vratio zbog toga a taj jedan iako prihvatljiv, da je imao uniformnost mog PVA monitora, nije. Ili LG prodaje Dellu, HPu i slicnima "skart" panele ili je kontrola kvalitete samog LGa losa. Vjerojatno oboje pomalo.
Citiraj:
Autor Visage
Naravno da je. Ako pretrazis forum uz spomen Eizoa, pronaci ces sve odgovore na svoja pitanja...
|
Hmm, vidis to nisam znao da se Eizo moze nabavit kod nas. Kao sto rekoh, ne sumnjam u kvalitetu ali tako velike novce ne bih dao za ijedan PVA monitor. Eventualno bi me zanimalo nesto poput EV2333 ali opet radije onda uzmem puno jeftinijeg Samsunga F2380M. I tu se onda vracam na pocetak da mi je 1920x1080 malo i neprakticno.
Uopce mi ne treba monitor za profesionalni rad s fotografijom. Jedino trazim uniformnu, stabilnu sliku vece rezolucije. Ocito je to za do 5000kn gotovo nemoguca misija osim da dobijes na IPS lutriji