View Single Post
Staro 24.02.2011., 20:19   #236
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Visage
Kod nas, uz spomenutu preporuku pregleda, ili vani u susjedstvu, ili u jednako opremljenom centru/ducanu.
Da, samo kod nas nije bas uvijek moguce napraviti tu provjeru prije kupnje nazalost. Vec sam pisao kako su me u Linksu lagano otkantali i nisam vise bio zanimljiv kao kupac kad sam pitao moze li se monitor upaliti...

Citiraj:
Autor Visage
Proizvodjac proizvodi u zadanim specifikacijama, uz poznate nesavrsenosti uopce prozvodnje LCD-a kao takvog. Skuplja selekcija kosta, a njoj nije mjesto u masovnom izbacivanju na tisuce i tisuce monitora tjedno. Neke stvari su se popravile a neke unazadile u procesu. Ali kolicina potraznje svakako ne pomaze u segmentu koji cijenom mora biti super atraktivan.
U pravu si naravno da skuplja selekcija kosta, ali uzmimo za primjer Dell U2410. Meni je recimo neshvatljivo da takav monitor moze imati tako cest i izrazen tint problem a s cijenom od 4000kn je daleko od super atraktivnog kad se uzme u obzir da se U2311H moze dobiti za, koliko, 1700kn? Svaki kojeg sam vidio je bio uzasan u odnosu na HP, a samog HPa sam vec 2 vratio zbog toga a taj jedan iako prihvatljiv, da je imao uniformnost mog PVA monitora, nije. Ili LG prodaje Dellu, HPu i slicnima "skart" panele ili je kontrola kvalitete samog LGa losa. Vjerojatno oboje pomalo.

Citiraj:
Autor Visage
Naravno da je. Ako pretrazis forum uz spomen Eizoa, pronaci ces sve odgovore na svoja pitanja...
Hmm, vidis to nisam znao da se Eizo moze nabavit kod nas. Kao sto rekoh, ne sumnjam u kvalitetu ali tako velike novce ne bih dao za ijedan PVA monitor. Eventualno bi me zanimalo nesto poput EV2333 ali opet radije onda uzmem puno jeftinijeg Samsunga F2380M. I tu se onda vracam na pocetak da mi je 1920x1080 malo i neprakticno.

Uopce mi ne treba monitor za profesionalni rad s fotografijom. Jedino trazim uniformnu, stabilnu sliku vece rezolucije. Ocito je to za do 5000kn gotovo nemoguca misija osim da dobijes na IPS lutriji
Rista je offline   Reply With Quote