View Single Post
Staro 24.02.2011., 13:32   #590
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
@Xulos
Kad već citiraš, citiraj sve, a ne vadit rečenice iz konteksta. Ako se nešto proizvodi u različitim tvornicama, onda nije isto. Čak bi bilo nebitno i da vtx samo lijepi naljepnice na kartice koje sapphire pravi. Uspoređujte isti proizvod a ne kruške i jabuke. Pri tom, ne branim links, jesu skuplji.

Ne hvalim se ja ništa, ali mi ide na živce krivo prikazivanje cijena u nekim trgovinama (adm, diskont ...). Ne smije mi nitko naplaćivati dodatno ako uzimam karticom i zato sam pohvalio links, koji ima iste cijene za sve osim za kredite (što je i normalno). Ja za keš kupujem u adm-u i diskontu, a na kartice u linksu. Naravno da sam uštedio dosta love kad sam kupovao komp, ali onda sam i imao love. Sad nemam love i primoran sam kupovat karticom i kad usporedim cijene u ostalim firmama, dođe mi na isto. Drugi jesu jeftiniji za keš, ali za kartice ili nisu, ili su zanemarivo jeftiniji. Čak je i protuzakonito na taj način navoditi cijene. Smije se jedino dati popust za keš, a ne staviti cijenu za keš i dodavati određeni postotak na kartice. Ako netko ne zna, Maestro kartica se smatra isto gotovinom pri plaćanju. Pbz instant pošalje svu lovu trgovini, a nama uzima u nekoliko rata. Najžešći primjer mi se dogodio u bivšem osjećkom Ve-Mil-u. Kupujem disk maestrom, a tip mi kaže: "Ako je na karticu, skuplje je xyz posto." Pomislih, jel to ovaj mene zajebava ili šta? Izađem van, odem na bankomat (15m dalje), dignem cijeli iznos i vratim se nazad. Kaže tip "E, sad je cijena niža." I šta sad pomislit o takvom poslovanju? Ako je to nekom normalno, onda stvarno ne znam šta bih više rekao.
OK, dosta sam napisao, još će se netko i uvrijediti . Malo je OT, ispričavam se adminima i modovima.
A ti očito nisi nikad u životu držao trgovinu pa očito nemaš pojma da banka uzima (kako kome i kako za šta) od 5-9% samo za obavljanje transakcije preko njihovog pos uređaja instaliranog na prodajnom mjestu.
Jel sad jasnije zašto je keš keš, il treba crtat....