View Single Post
Staro 24.02.2011., 10:10   #4363
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor tonisostaric Pregled postova
Prijatelj mi je jučer kupio LCD Panasonic 32".

Spojili smo ga na njegov digitalni satelitski reciver preko scarta i ostali razočarani. Slika je barem za duplo bolja na 20 godina starim crt televizorima.

E sad problem je u tome što televizor podržava HDMI ali isti ne podržava taj satelitski reciver.

Reciver ima samo scart i one činč utore za spajanje na tv.

Što kupiti od kablova ili napraviti da se dobije bolja slika??
Slika može biti mrvicu bolja preko hdmi konektora ali opet nedovoljno da bi dosegla razliku od "duplo". Problem je u kontrastu koji je jednostavno puno lošiji na lcd-u (bilo kojem) u odnosu na crt. Također sd rezolucija je puno niža od nativne na lcd-u pa prikaz djeluje isprano tj lišen detaljnosti i oštrine. Tome se može djelomično doskočiti podizanjem vrijednosti oštrine na televizoru ali se tako povećava i nazubljenost prikaza.
Moja je preporuka držati lcd u dobro osvijetljenom ambijentu kada kontrast i prikaz crne boje još djeluju prihvatljivo i u konekciji sa pc-jem za igranje i reprodukciju hd videozapisa a 20 godina star crt ostaviti za domaći i satelitski sd tv signal.

Kaj se tiče LG-a stvari stoje slijedeće
-Trenutno rade najbolje lcd televizore na svijetu (sa Nano Lightning pozadinskim osvjetljenjem)
- proizvode najbolje ips lcd matrice koje se ugrađuju u gotovo sve jače modele pc monitora renomiranih proizvođača tipa philips, dell ili hp
- Također traženi su i njihovi ekrani za pametne telefone ( ako se ne varam hvaljeni zaslon od iphone-a 4 se prizvodi u LG-jevim pogonima)
Razvili su kvalitetnu i jeftinu proizvodnju ips lcd ekrana tako da se danas pc monitor 22" sa ips panelom može kupiti već za oko soma i pol kuna što je donedavno bila nemoguća misija

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 25.02.2011. u 07:28.
darkijas je offline   Reply With Quote