Citiraj:
Autor srale7
Lepi, tebi problem s pothlađenim nogama nije u hladnoći, iliti nedostatku izolacije, vec ti je to problem sa cirkulacijom, odnosno otezanom distribucijom topline u donjim extremitetima
Znači, mozes ti obut 6 pari čarapa napravljenih od vune sa Pašlih ovaca, i na to termo spd cipele i gore 2 para hamaša, nista ti to ne pomaze. Bolje se koncentiraj na to da pri usponu svako malo odpedaliras par metara "na nogama". Malo bude teze, ali imas ti konde, tak da ti nije bad. Probaj sa 1/3 omjerom, znači 2 km losteka odvezes na nogama, naravno u pravilnim intervalima.
|
Sutra će mi valjda Salvarez posuditi gamašne svoje, pa ćemo onda vidjeti kako se ponaša.
Citiraj:
Autor srale7
Ti koji ti to kazu te obmanjuju
Ajmo sad utvrdit neke cinjenice. Nas kolega ima hayes kočnice sa 203 rotorima i is->pm adapterima. I ako on sad kupi recimo shimano xt kočnice, MORAT ce kupit Shimano is->pm adaptere, jer adapteri za Shimano i Avid/hyes nisu isti, tj ovi adapteri koje ad ima mu neće odgovarat.
Jel se svi salzu s mojom tvrdnjom? 
|
Tehnički ne, barem kod veličina rotora 160/203. Oko 7" rotora, odnosno 180/183/185mm može biti problema jer tih 1-2mm napravi razliku i čeljust ne ide na disk. Ako se ima rotor od 180mm, mora biti i adapter od 180. Za 183 mora biti 183, a za 185mm rotor, 185 adapter. Naravno, može se uzeti adapter za manji pa onda podlošcima udaljiti malo čeljust na njemu, no to više ne spada u normalne stvari.
Velika većina čeljusti ima PM prihvat. Ne znam koja kočnica danas ima čeljust sa IS prihvatom. Kako sam rekao, to je prije jedino Magura imala, godišta 2006 i ranije.
PM standard ima 74mm čeljust (vjerojatno udaljenost od rupe do rupe na čeljusti), IS 51mm.
Vilice najčešće imaju IS standard, a sad su opet počeli sa PM standardom šibati što je idiotarija. Radi uštede na 1 adapteru (i to većinom kod 160mm rotora) stavili su navoje u lowerse vilice, koji kad se zglodaju, moš ga fučkati.
E sad, stvar je što velika većina vilica ima IS ili PM standard prihvata za 160mm rotore. Neke vilice imaju po defoltu PM prihvat za 7" ili 8" diskove. Znači ti staviš 203 rotor i čeljust natakneš na vilicu bez adaptera. Mislim da Magura sa svojim AM vilicama ima takav prihvat (samo za manji disk, 180 ako se ne varam je kod Magure). Ali to je rijetkost na RS vilicama, a znalo se takvo što dogoditi kod Marzochija i Magure.
Koja je bila kod mene stvar. 2 kočnice - Magura Louise sa PM čeljusti, te Avid Code sa isto PM čeljusti, no Avid ima CPS sustav šarafljenja sa podloškama i bez njih nije čeljust po PM standardu (tehnički; ako ideš staviti Avid čeljust bez podloški na vilicu, rotor će lupiti u čeljust).
Imam Revelation vilicu sa PM prihvatom (Tora ima IS). Obje čeljusti su išle gore direktno na vilicu (na kotaču je 160mm rotor) bez adaptera. Magura se pričvrstila sa 2 šarafa, a Avid isto sa 2 no podloške su must have (točnije one "unutarnje", između vilice i čeljusti. Te podloške udalje čeljust na pravu dužinu.
A ako je na takvom prihvatu ista stvar, onda će i na svakom drugom adapteru biti isto (ako je pravi adapter za rotor). Samo što kod Avida moraš stavljati podloške njihove, a kod ostalih ne.