Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 23.02.2011., 23:29   #4780
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
@ Gbijelic - mislim da si nešto pobrkao pa i zvučna isto ima DAC...

Imaš dobar sistem, a ovaj eksterni DAC koji si linkao čini mi se da nije neka sreća.
Pomak bi možda osjetio, a sad, trebao bi gađati na po mom na 2500 kn+ klasu(e), zbog toga što već sada imaš vrlo dobru eksternu zvučnu. Inače ima ih već od tisuću kuna, pa što ti se svidi.
DAC-ovi mi nisu jača strana pošto se nisam pretjerano interesirao za njih, no imaš recimo NuForce Icon HDP, Cambridgeov DacMagic i Arcamov rDAC (kojeg doduše ne vidim za kupiti kod nas).
No, koliki bi bio pomak u odnosu na tu tvoju zvučnu, teško je reći pošto se radi o vrlo dobroj eksternoj kartici. Trebao bi provjeriti, no čini mi se kako svi DAC-ovi koje sam tu linkao nisu 24 bit/96 kHz sposobni (za razliku od tvoje zvučne). To ne mora nužno utjecati na kvalitetu zvuka, no ako te to smeta ili bi htio definirati takav kriterij prije kupovine - takvo što nije loše znati
Najbolje bi bilo kad bi mogao isprobati svakog od tih kod sebe kući...Eto, nekakve generalne smjernice.

@ Fliko - teško da će naići na Supersonica, pošto je on ipak ručni rad domaćeg porijekla...

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote