View Single Post
Staro 21.02.2011., 14:45   #904
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
Ovak malo gledam te dslrove .. ok , ima ekipe koja stvarno radi dobre fotke , i tu nema govora.Al neke slike su sasvim prosjecne - ko sa mojim P&S panasonicom fz38 (uglavnom sve s njim usporedujem kad ga imam , znam kolko je kostao i sto i kako radi u full manual modu.)

sad ono sto mi nije jasno .. jel se vise isplati uzeti entry fotic tipa pentax x-r/canon 550d pa staviti bolji objektiv na njega , ili pak nesto od canona sa dvabroja tipa 60d sa nekim objektivom koji dolazi s njim (18-55) ?

Zapravo nista ne kupujem , cisto me zanima.Pretpostavljam da je pametnije uzeti bolji "fotic" pa kasnije se staklo nabavi kad prerastes ovo jeftino... + nije mi sasvim jasno sto oznacava to, pretpostavljam zoom level, zasto je to tak bitno uopce, vidim da svi teze nekim 30 - 300 objektivima mrcinskim , pa ja gotovo i ne slikam sa zoomom (imam 18x zoom na foticu) ? jel to samo do zooma ili su objektivi visetruko kvalitetniji ti bolji?
po meni obrnuto,aparat je po meni u podređenoj situaciji...odnosno,biraš ga na osnovu objektiva koji te interesiraju.Svake godine izlaze nova tijela,poboljšana itd...a stakla su jednako dobra i jednako upotrebljiva i praktički bezvremenska.

Više se isplati uložit u objektive određene platforme,lako za tijelo,kupit će se već neko.

A što se kupovine tiče,trenutno nebi gledao ništa više od Pentaxa K-X.(za te novce aparatu svi priznaju da je TOP)